15 netradicinių uogienių receptų
Nors sveikos gyvensenos žinovai pataria nepiktnaudžiauti maistu, kuriame gausu cukraus, pasiruošti vieną kitą gardžios, vasara kvepiančios naminės uogienės ar džemo stiklainėlį – tikrai ne nuodėmė.
Daugelis šeimininkių, paklaustos, kaip gamina naminę uogienę, atsako paprastai: „Imu vienos ar kelių rūšių uogų, užpilu cukrumi ir išverdu.“ Taip tai pats lengviausias variantas. Tačiau uogienes galima ruošti ir ne taip tradiciškai: kurti įdomius ir netikėtus uogų ir vaisių (ar net daržovių) derinius, naudoti įvarius prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, bazilikus ir pan.), pagardus (šokoladą, riešutus, sėklas ir t. t.), alkoholinius gėrimus (konjaką, brendį, įvairius likerius).
Daugiau patarimų, kaip ruošti netradicines uogienes, galite rasti straipsnyje NETRADICINĖS UOGIENĖS. EKSPERIMENTUOKIME!
Beje, tokios uogienės, jei supilstysite jas į dailius stiklainėlius ir gražiai aprišite, gali būti ir nepakartojamai jauki, jūsų pačios rankomis sušildyta dovana įvairiomis nedidelėmis progomis ar tiesiog einant į svečius.
Kaip dailiai papuošti uogienių stiklainėlius, idėjų galite pasisemti straipsnyje RANKDARBIO IDĖJA: ROMANTIŠKI UOGIENIŲ STIKLAINĖLIAI.
O dabar jūsų dėmesiui – uogienių receptai. Gaminkite, ragaukite pačios, vaišinkite kitus!