2016-ųjų prognozės: Lietuvoje bus surengti įspūdingi žvaigždžių koncertai

Janet Jackson / Koncerto organizatorių nuotr.
Janet Jackson / Koncerto organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2016-01-03 18:30
AA

15min pateikia svarbiausių 2016 metų įvykių apžvalgą įvairiose srityse – nuo politikos ar ekonomikos iki sporto, pramogų ar mados. Muzikos mylėtojai tikrai galės pamaloninti savo ausis: 2016-aisiais Lietuvoje jau suplanuotas ne vienas įspūdingas koncertas, o organizatoriai žada, kad naujienų bus dar daugiau.

Kol dėl vienų koncertų dar deramasi ir kol kas nedrįstama atskleisti paslapčių, galima pasidžiaugti jau suplanuotais muzikantų pasirodymais – šalia kelių įžymiausių lietuviškų pateikiama nemažai skirtingų žanrų ir laikotarpio užsienio žvaigždžių.

„Paskelbti renginiai – dar tikrai ne galutiniai, nes planuojame turėti dar daugiau vadinamųjų „A“ kategorijos atlikėjų. 2016-ieji bus gana įspūdingi. Šiandien jau žinomi didieji renginiai – „Slipknot“, „Iron Maiden“ ir Janet Jackson, Mariah Carey koncertai. Be šių, planuose dar 3–4 dideli renginiai ir gausybė kitų, mažesnių, apie kuriuos dar paskelbsime“, – Žmonės.lt sakė „Love Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas.

„Slipknot“ / Grupės archyvo nuotr.

„Seven Live“ direktorius Juras Vėželis taip pat teigė, kad 2016-iesiems jau dabar numatyta nemažai renginių, tačiau jų tikrai padaugės: „Dar deramės su nemažai grupių ir atlikėjų, kiti metai tikrai bus derlingi gero lygio koncertais. Reikalai juda, dar sulauksime daugiau muzikinių staigmenų.“

Ryškiausi 2016-ųjų koncertai

Kauno „Žalgirio“ arenoje 2016-ųjų balandžio 9 dieną koncertą surengs viena populiariausių visų laikų atlikėjų – JAV dainininkė Mariah Carey.

Daugiau nei 200 milijonų parduotų įrašų, 5 pelnytos „Grammy“ statulėlės ir net 19 „World Music Awards“ apdovanojimų, daugiausia pirmąją vietą JAV „topuose“ pasiekusių dainų, 5 oktavas apimantis balsas ir dešimtys kūrinių, sužavėjusių visą pasaulį. Mariah Carey pasiekimų sąrašą būtų galima skaityti porą valandų, o klausytis visų jos įrašytų hitų – dar ilgiau. Jausmingas dainininkės balsas milijonus gerbėjų žavi jau 25 metus.

„Slipknot“ / Grupės archyvo nuotr.

22-ąją sudrebins  amerikiečių atlikėja Janet Jackson, pristatysianti įspūdingą pasaulinio turo „Unbreakable“ pasirodymą. Tiesa, kol kas negalima garantuoti, kad atlikėja atvažiuos, nes dėl operacijos ji jau atšaukė dalį koncertų.

Sausio 23-ąją metalo superžvaigždės „Slipknot“ pirmą sykį surengs pasirodymą Baltijos šalyse. Viena skandalingiausių visų laikų metalo grupių koncertu pradžiugins Lietuvoje gyvenančius gerbėjus – kaukėmis veidus slepiantys JAV muzikantai surengs šou Vilniaus „Siemens“ arenoje.

„Slipknot“ / Grupės archyvo nuotr.

Kovo 28 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje karaliaus meilė ir muzika. Būtent šiuos elementus „Perfetto World Tour“ metu akcentuoja italų popmuzikos žvaigždė Eros Ramazzotti, garbinamas dėl seksualiai prikimusio balso ir oro lengvumo melodijų. Vieninteliame koncerte Lietuvoje E.Ramazzotti pristatys naujausią albumą „Perfetto“.

Vienas ryškiausių visų laikų iš operos grandų trijulės Jose Carreras, kuris kartu su L.Pavarotti ir P.Domingo atvėrė operą masiniams klausytojams, atvyksta vasario 14 d. koncertuoti „Siemens“ arenoje su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

Superhitų kūrėjai, pelnę „Grammy“, 2 Amerikos muzikos apdovanojimus ir laimėję 5 „Billboard“ apdovanojimus – „Imagine Dragons“ surengs pirmą pasirodymą Lietuvoje. Pasaulinio turo „Smoke + Mirrors“ koncertas sudrebins Vilniaus „Siemens“ areną sausio 31 dieną.

„Slipknot“ / Grupės archyvo nuotr.

Roko legendos „Iron Maiden“ surengs pirmąjį ilgai lauktą vizitą į Lietuvą – birželio 23-ąją grupė koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Vienas populiariausių Rusijos dainininkų, daugybės muzikinių apdovanojimų laimėtojas Dima Bilanas vasario 22-ąją koncertuos „Compensa“ salėje Vilniuje.

Vieni garsiausių rokerių pasaulyje – grupė  „Scorpions“  – grįžta į Lietuvą. Pasaulinio „Scorpions“ turo „50th Anniversary“ koncertas sudrebins Kauno „Žalgirio“ areną vasario 24 dieną.

Kovo 8-ąją  Klaipėdos „Švyturio“ arenoje visas moteris su gražia pavasario švente sveikins dvi pasaulinio garso žvaigždės – auksinis „Smokie“ balsas Chrisas Normanas ir viena populiariausių disko grupių pasaulyje – „Boney M“ su pagrindine soliste Maizie Williams. Atlikėjai pasirodys ir kovo 10-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Rusijos požvaigždė Filipas Kirkorovas pavasarį grįš į Lietuvą su nauja programa. Kovo 23 Vilniuje, kovo 24 d. Klaipėdoje ir kovo 28 d. Kaune žiūrovai galės išvysti jo šou programą pavadinimu „Aš“ (Я), kurią dainininkui kuria režisierius Franco Dragone, buvęs „Cirque du Soleil“ meno direktorius.

Kovo 11-ąją Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ savo vienintelį koncertą Lietuvoje surengs populiarus britų elektroninės muzikos duetas „Hurts“.

„Slipknot“ / Grupės archyvo nuotr.

Sausio 16-ąją Alytuje,  vasario 6-ąją Klaipėdoje  ir vasario 14-ąją Panevėžyje Džordana Butkutė gerbėjus pakvies į grandiozinius savo šou „Aš – Karalienė!“.

Sausio 29-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudės penktųjų M.A.M.A apdovanojimų ir 25-ojo „Radiocentro“ jubiliejaus šventė.

VISAS 2016-ųjų PROGNOZES RASITE ČIA