2020-ieji Neringoje – 10 idėjų, kaip sutikti Naujuosius metus

Naujieji Neringoje/V. Giedraičio nuotr.
Naujieji Neringoje/V. Giedraičio nuotr.
Partnerio turinys
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
2019-12-02 13:24
AA

Kalendoriuje atvertus gruodį, pamažu ima kvepėti didžiosiomis metų šventėmis. Jei Kalėdoms ypatingo plano nereikia, tai Naujųjų metų sutiktuvės kasmet tampa nemenku iššūkiu – kur, kaip šiemet? Pateikiame Jums 10 argumentų, kodėl Neringa yra puiki 2020-ųjų sutiktuvių kryptis.

1. Rojaus kampeliu vadinamoje Neringoje žiemą atsiskleidžia ypatingas gamtos grožis, romantiškas, pasakiškos gamtos paveikslas. Kuršių nerija žiemą primena pasaką – baltai apmegztos pušys, švytinčios marios, dūmeliai iš kaminų ir tikėtina greitai pasijausiantis stintų kvapas.

2. Kitaip nei didžiuosiuose miestuose, Neringoje šventinis šurmulys ramesnis, o gyvenimo eiga daug kartų lėtesnė, kviečianti stabtelėti ir grožėtis – aplinka, gyvenimu, artimaisiais. Įsivaizduokite, kiek įkvėpimo naujiems metams pasisemsite aplankę aukščiausias Kuršių nerijos kopas – Parnidžio, Naglių, Vecekrugo, Skirpso ir kitas. Akimi neaprėpiamos panoramos, žiemą atsiveria visu gražumu.

3. Kolekcionuojate asmenukes prie šventinių eglių? Neringoje jas rasite net 3 — Nidoje, Juodkrantėje ir Preiloje. Nuo seno puošiamos rankų darbo žaisliukais, Neringos eglės subtilios ir kvepiančios jaukumu. Be to, tai yra bene vienintelis kraštas Lietuvoje, nesileidžiantis į kalėdinių eglučių „grožio konkursus“. Saikingą, tvarų vartojimą net ir per didžiąsias metų šventes propaguojanti Neringa taria „Ne – plastiko bangai“. 

4. Svajojate apie nakvynę prabangiame viešbutyje, o gal priešingai – jaukioje medinio interjero sodyboje? Pailsėję nuo vasaros sezono, neringiškiai plačiai atveria svečiams savo namų duris. Apgyvendinimą nesunkiai rasite tiek privačiame sektoriuje, tiek ir Neringos viešbučiuose: „Juodasis kalnas“, „Oro Nida“, „Nidus“, „Nerija“.

5. Jei Naujųjų išvakarėse tradiciškai lankotės profesionalios muzikos koncertuose, Neringa turi ką pasiūlyti. Gruodžio 31 d. Juodkrantėje rengiamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, o Nidoje – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistų Tomo Pavilionio (tenoras) ir Aistės Pilibavičiūtės (sopranas) bei styginių ansamblio koncertai. Neįtikėtina, bene brangiausią metuose vakarą, koncertai Neringoje – nemokami! Tiesa, vietomis į juos reikėtų pasirūpinti iš anksto.

6. Ypatingą šventinį meniu Neringos svečiams ruošia vasaros metu nuo lankytojų lūžtančios kavinės ir restoranai: „Nidos seklyčia“, „Kuršis“, „Don Vito“, viešbučių „Nidus“, „Juodasis kalnas“ restoranai. Jei staliuką rezervuosite iš anksto, šventinės nuotaikos negadins paieškos ar ilgas lūkuriavimas eilėje. Tiesa, Nidoje naujųjų išvakarėse jūsų lauks ir senas geras „Faksas“, jei jau švęsti, tai švęsti!

7. Naujųjų metų sutiktuvėms atsiveria naujai rekonstruotas Nidos prieplaukos pastatas. Čia įsikūrusi jaukiu, stilingu interjeru garsėjanti kavinė / restoranas „Nidos prieplauka“ 2020-ųjų sutiktuvėms organizuoja siautulingą vakarėlį su didžėjais ir afterparty.  Renginys mokamas. Bilietai, teko girdėti, jau dabar graibste graibstomi.

8. Vaišingumu garsėjantys neringiškiai, sausio 1-ąją savo svečius tradiciškai sočiai pamaitina. Pirmąją naujųjų metų dieną Nidos centriniame skvere visi vaišinami kvapnia kuršiška žuviene. Jei dar neteko ragauti – neapsakomai skanu!

9. Ar esate girdėję apie vėjaračius? Naujųjų metų proga padovanokite sau, šeimai ar draugams nepamirštamą vėjo nuotykį – buriavimo sausumoje čempionatą! Neringoje rasite patyrusių instruktorių, Pasaulio bei Europos Blokart vėjaračių čempionų, kurie nesunkiai išmokys jus pagrindų, kad buriavimas sausumoje „eitųsi lyg per sviestą“.

10. Jei nutiks stebuklas ir švenčių proga sulauksime sniego, į kelionių krepšius įsidėkite slidinėjimo inventorių. Užkopėje prie jūros ar miško takeliais – pramogaudami lygumų slidėmis atraskite kitokią Neringą!