4 šiurpinantys desertai
Obuolių monstriukai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Žurnalas „JI“
A
A
Siūlome 4 šiurpinančius, bet lengvai pagaminamus ir skanius patiekalus.
Raganų piršteliai
230 g sviesto, 3/4 stiklinės miltelinio cukraus, kiaušinis, 1,5 stiklinės kvietinių miltų, stiklinė kukurūzų miltų, šaukštelis kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 stiklinės migdolų.
- Į persijotus miltus sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, kapokite peiliu, kol sviestas pasidengs miltais.
- Paminkykite tešlą, įmuškite kiaušinį, įberkite miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir greitai suminkykite tešlą, suspauskite į gniužulą.
- Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C, skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Iš atšaldytos tešlos formuokite pirštelius, keliose vietose įpjaukite linkio vietą. Galuose įspauskite po migdolą.
- Sausainius išdėliokite skardoje ir kepkite apie 15 minučių, kol jie pagels.
Obuolių monstriukai
Du dideli žali obuoliai, stiklinė lukštentų saulėgrąžų, 0,5 stiklinės slyvų ar kito raudono džemo, 16 baltų zefyriukų, pusė plytelės juodojo šokolado.
- Pagaminkite akis. Garų vonelėje išlydykite šokoladą. Atsargiai mediniu dantų smeigtuku ant kiekvieno zefyriuko išpieškite akies vyzdį. Palikite atvėsti.
- Obuolius nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, iš žievelės pusės įpjaukite plyšį, kuris bus monstriukų burnos ertmė.
- Į kiekvieną obuolinio monstriuko gerklę šaukštu įkrėskite džemo, palei plyšį tarsi dantis susmaigstykite saulėgrąžas.
- Akytes pritvirtinkite mediniais smeigtukais.
Dešrelių mumijos
3 sluoksniuotos tešlos lakštai, 6 dešrelės, 2 skiltelės česnakų, kelios juodosios alyvuogės, pagal skonį pomidorų padažo.
- Tešlą iškočiokite, supjaustykite siauromis juostelėmis.
- Apvyniokite dešreles tešlos juostelėmis, palikdama vietos akytėms pritvirtinti.
- Išdėliokite paruoštas dešreles skardoje ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 15 minučių, kol tešla pradės rusti.
- Pagaminkite akytes. Česnakų skilteles supjaustykite plonyčiais griežinėliais, iš juodųjų alyvuogių kruopščiai išpjaukite akių vyzdžius.
- Ant iškepusių dešrelių išdėliokite česnakų skilteles ir alyvuogių gabalėlius. Apšlakstykite mumijas pomidorų padažu.
Bananiniai vaiduokliai
10 bananų, pusė juodojo šokolado plytelės.
- Bananus nupjaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau. Nupjaustykite parudavusius galus.
- Šokoladą ištirpdykite garų vonelėje.
- Atsargiai iš jo mediniu smeigtuku suformuokite vaiduoklių akis ir pražiotas burnas.
- Paruoštas bananų puseles dailiai išdėliokite ant medinės lentelės ar lėkštės.
TAIP PAT SKAITYKITE: Sekmadienio desertas – moliūgų šokoladainis