Pilvas gali būti išsipūtęs, nes prastai veikia jūsų virškinimo sistema. O nuo šios darbo smarkiai priklauso kitų svarbių organizmo sistemų gerovė. Taigi pagražinkite pilvą, pagerinkite virškinimą!
Programos, kurią galite praktikuoti namie, autoriai – garsaus Didžiosios Britanijos „Grayshott SPA“ specialistai. Optimaliai veikianti virškinimo sistema – jos pagrindinis tikslas. Tačiau šalutiniai rezultatai: nepūpsantis pilvas ir sumažėjęs svoris – taip pat labai malonūs.
Sekdamos šiais patarimais valgysite tai, kas naudinga ir lengvai įsisavinama. O toks maistas, pirma, leidžia virškinimo sistemai pailsėti (turbūt neprieštarausite, kad padarius pertrauką ir atsipalaidavus bet koks darbas vyksta sparčiau ir sklandžiau?). Antra, toks maistas žarnyne gausina gerųjų bakterijų, kurios daro didelę įtaką ne tik medžiagų apykaitai, bet ir svoriui, imunitetui, smegenų veiklai!
Taigi, jūs turėtumėte:
1. Išbraukti iš valgiaraščio gaminius, kuriuose yra mielių, cukraus, krakmolo.
2. Pakeisti karvių pieną riešutų pienu. Karvių pienas gali skatinti pilvo pūtimą dėl jame esančios laktozės (pieno cukraus) ir baltymo kazeino.
3. Skatinti skrandžio sulčių išsiskyrimą obuolių actu parūgštintu vandeniu (1 šaukštelis acto ir 3 šaukšteliai šilto vandens). Jo reikėtų išgerti prieš kiekvieną valgymą.
4. Sukramtyti maistą taip, kaip reikia. T. y. nenuryti jo tol, kol liežuvis nebejaus atskirų maisto gabaliukų, kol burnoje šis nevirs vientisa tyre.
5. Vartoti fermentuotų produktų. Prieš kiekvieną maitinimąsi patartina sukrimsti raugintų kopūstų, agurkų, korėjietiškai paruoštų kopūstų („kimči“).
6. Kasdien pusryčių ar pietų metų suvalgyti jogurto, kefyro ar išgerti papildų, turinčių probiotikų.
7. Atsisakyti kavos, alkoholio, vartoti daug vandens ir žolelių arbatos.
8. Dvi dienas (ne iš eilės) per savaitę skirti dalinei iškrovai. Tada per pusryčius reikėtų nieko nevalgyti, tik išgerti vandens ar žolelių arbatos, o vakare pasistiprinti aukštos kokybės jautienos ar vištienos sultiniu (geriau – kaulų). Jame esantis kolagenas padės „suremontuoti“ ir sustiprinti žarnyno sieneles. Po iškrovos pereiti prie kietesnio, grubesnio maisto galima kitos dienos vidury. Vegetarai sultiniui turėtų naudoti daržoves, tačiau tada organizmui papildomai reikia duoti maistingųjų dumblių chlorelių arba vingrūnių („spirulina“) papildų, turinčių baltymų. Riešutai, lęšiai, sėklos – irgi geras baltymų šaltinis, bet juos reikia per naktį pamirkyti.
Pasiūlymai pusryčiams
- Vaisių ir uogų salotos (išskyrus bananus ir vynuoges). Pusryčiai – tinkamiausias laikas valgyti vaisius, nes jie geriausiai virškinami, kai skrandis tuščias. Į salotas įdėkite šaukštelį per naktį mirkytų riešutų ar sėklų.
- Tirštas kokteilis. Susiplakite jį iš vaisių ir kokosų drožlių, migdolų, anakardžių pieno. Tokio pieno nesunku pasidaryti namie: išmirkytus riešutus reikia susmulkinti trintuvėje sumaišius su vandeniu.
- Du kiaušiniai su daug žalumynų. Derinkite virtus kiaušinius su smidrais, plaktus keptus kiaušinius su avokadais, omletą su špinatais.
- Maltų migdolų ir kokosų miltų blynai. Jie – puiki grūdų miltų blynų alternatyva, turinti daug baltymų. Kokosų miltų rasite sveikais produktais prekiaujančiose parduotuvėse.