9 gaivios šaltsriubės – kiekvienam pagal skonį!

Lengva šalta sriuba – kaip tik tai, ko reikia vasarą. Tad siūlome išmėginti kokį dar nebandytą receptą ir pasimėgauti. Po sočių Joninių kepsnių ant laužo tikriausiai ne vienai norisi ko nors lengvo ir gaivaus.
Kada pirmąkart pasaulyje pagaminta šaltoji sriuba, niekas jums nepasakys. Tačiau, be jokios abejonės, jos istorija siekia tūkstančius metų. Jei atidžiau pasidomėtume kulinarijos paveldo istorija, kone kiekviena tauta turi mėgstamą šaltosios sriubos receptą. Kai kurių tautų šie receptai panašūs. Pavyzdžiui, Rytų Europoje, slaviškuose kraštuose bene labiausiai paplitęs variantas – su burokėliais bei rūgpieniu ar kefyru. Kitaip tariant, šaltibarščių variacijos. Pietų kraštai dažniau renkasi pomidorus arba įvairius vaisius.
Beje, šaltos sriubos gali būti ir saldžios: tiekiamos kaip pagrindinis patiekalas arba kaip desertas. Pastaruoju atveju jas skanu pagardinti ledais, jogurtu, plakta grietinėle.
Plačiau apie šias sriubas galite paskaityti straipsnyje SALDŽIOS SRIUBOS.
Na, o dabar kviečiame išsirinkti šaltsriubės receptą. Skanaus!