Aidas Puklevičius: „Vilniuje gali rasti daugiau geros kavos vietų nei Neapolyje ar Milane“

Aidas Puklevičius/K. Mankausko nuotr.
Aidas Puklevičius/K. Mankausko nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Su rašytoju, scenaristu, socialinių tinklų ekspertu, žurnalų redaktoriumi, vyno gurmanu Aidu Puklevičiumi kalbant galima išgerti ne vieną kavos puodelį. Visgi per 20 pokalbio minučių buvo išgertas tik vienas puodelis, nes kalbant nė nebuvo kada atsipūsti.

Pašnekovas savo vienintelį kavos puodelį tądien jau buvo išgėręs, tačiau tai nesutrukdė pakeliauti po kavos ir, apskritai, skonių pasaulį.

Aidas Puklevičius prisipažįsta geriąs tik gerą kavą, o šiandien Vilniuje gali rasti daugiau vietų gerai kavai negu kai kuriuose kituose Europos miestuose.

„Pirmoji – liūdniausia stadija, tai buvo Suomijoje. Aš ten vienoje konferencijoje turėjau tris mėnesius pratupėti. Suomiai geria daug kavos, geria stiprią kavą. Ten supratau, kad stipri ir skandinaviška kava nėra gerai. Tada buvo pauzė, kai nuvažiuoji į Italiją ir svaigsti, kad paprasčiausioje Italijos degalinėje yra šimtus kartų geriau negu pas mus prabangiame restorane. O pas mus atėjo visi normalūs kavos skrudintojai, platintojai, gamintojai, pilstytojai. Šiuo metu manau, kad Vilniuje gali rasti daugiau geros kavos vietų nei Neapolyje ar Milane“, – Žinių radijo laidoje „Diena su kava“ pasakojo Aidas Puklevičius.

Apie tai, ir apie skonį, apie tai, kiek lietuviška virtuvė yra lietuviška – išsamiau laidoje.

Apie visa tai žiūrėkite „Žinių radijo“ laidoje „Diena su kava“.