Alfas Ivanauskas atskleidė sveikesnio picos pado receptą
Jei dar nė karto nesate gaminę picos namie, o visada renkatės ją valgyti mieste arba užsisakote jau paruoštą į namus, atėjo metas jai įžengti į jūsų virtuvę.
„Pica, kaip ir bulviniai blynai, yra visiška mano silpnybė. Dažnai žmonės vengia picos dėl jos pado. Todėl šįkart mano užduotis buvo sukurti jį sveikesnį – tam panaudojau pilno grūdo miltus“ , – sako Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas.
Jis taip pat pataria ant picos dėtį kietą arba mocarelos rūsį, ne fermentinį. Vietoje trintų pomidorų kartais galite naudoti grietinę ar tepamą varškės sūrelį.O jeigu dedate labai mažus mėsos gabaliukus, nebūtinai juos dėkite keptus.
„Išsaugokite drėgmę – tiek mėsoje, tiek picoje. Vytintą kumpį irgi dėkite tik ant iškeptos picos su žalumynais. Kitu atveju kumpis praras savo skonį ir taps sūriu bei sugadins picą“, – pataria A. Ivanauskas.
Pica su vynuogėmis ir antiena
Jums reikės:
½ pakelio sausų mielių
200 g viso grūdo speltos miltų
100 ml vandens
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
100 g graikiško jogurto
50 g tepamo pelėsinio sūrio
50 g obuolių tyrės
20–30 g kietojo sūrio
150 g besėklių vynuogių
50 g marinuotų svogūnų
6–8 riekelių vytintos parūkytos antienos filė
Saujelės gražgarsčių
Kaip pasigaminti:
- Mieles sumaišykite su viso grūdo speltos miltais, šiltu vandeniu, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.
- Suformuokite picos paplotį. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.
- Sumaišykite jogurtą, pelėsinį sūrį ir obuolių tyrę. Patepkite tešlą šiuo padažu, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio ir sudėliokite vynuogių puseles. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol iškeps – apie 15 min.
- Ant iškepusio papločio sudėliokite marinuotus svogūnus, antienos riekeles ir gražgarstes.