Alfas Ivanauskas skelbia šviežių bulvių sezono pradžią ir dalijasi receptu
Lietuviams bulvės neabejotinai yra viena didžiausių kulinarinių meilių. Su prasidėjusiu pavasariu gauname ir dovaną – šviežias bulves. Bulvės yra ir viena iš Alfo Ivanausko, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjo, silpnybių. Todėl sezono pradžiai jis siūlo naują šių daržovių receptą.
„Ką dar galima sugalvoti iš bulvių? Paversti jas ne tik garnyru, bet pagrindiniu patiekalu. Nors pagal mano receptą ruoštos bulvės tiks ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, norėčiau, kad paragautumėte ir atrastumėte šviežių bulvių skonį be papildomos konkurencijos“, – sako A. Ivanauskas pats neslepiantis, kad jo mėgstamiausias bulvinis patiekalas – blynai, tačiau sezono metu eksperimentuojantis ir ieškantis naujų bulvinių patiekalų idėjų.
Maigytos bulvės su špinatais
4 asmenims jums reikės:
800 g vienodo dydžio nedidelių bulvių
Druskos
60 g sviesto
150-200 ml sultinio
60 g špinatų
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Padažui:
1 skiltelės česnako
Nedidelio ryšelio krapų
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
1 šaukšto krienų
100 g majonezo
Kaip paruošti:
- Bulves sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandeniu, kad tik apsemtų bulves, ir virkite. Bulvėms beveik išvirus, nupilkite vandenį, bulves kiek įmanoma padžiovinkite ir sudėkite į keptuvę su sviestu. Apkepkite iki gražios auksinės spalvos.
- Lengvai paspauskite bulves, kad jos sutrūktų, bet nesubyrėtų, šaukštu pilkite sultinį ant bulvių, kad įsigertų. Išgarinkite perteklinį sultinį ant stiprios kaitros. Patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, sudėkite špinatus ir patroškinkite, kol nuvys špinatai.
- Padažui susmulkinkite česnaką, krapus, sumaišykite su krienais, tarkuota citrinos žievele ir majonezu.
- Bulves patiekite su padažu ir marinuotais agurkėliais.