Alfo Ivanausko azijietiška sriuba per 15 minučių pasiilgusiems egzotikos
Kai norisi bent trumpam nukeliauti į egzotišką šalį, paprasčiausiai tai padaryti gaminant tos šalies patiekalus. Todėl šįkart Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, siūlo kulinarinį bilietą į Tailandą – sriubos „Tom Kha“ receptą.
„Rytietišką sriubą galite pagaminti vos per 15 minučių. Visada galite žaisti su grybais, naudoti ruduosius ar paprastus pievagrybius, rytietiškus grybus. Krevetes galite keisti vištienos gabaliukais ar vištienos kukulaičiais. Jei nemėgstate žiedinio kopūsto, galite dėti brokolio ar kitų mėgstamų daržovių. Improvizuokite ir pamatysite, kaip paprasta paragauti Azijos skonių namuose“, – sako A. Ivanauskas.
„Tom Kha“ su krevetėmis ir grybais
1 šalotinio svogūno
150 g pievagrybių
Aliejaus (kepti)
250 g nevirtų lukštentų krevečių
1 pakelio Tom Kha sriubos prieskonių
1 skardinės kokosų pieno (400 ml)
Saujos susmulkintų žiedinių kopūstų
Saujos susmulkintų brokolių
Ryšelio kalendrų (patiekti)
Kelių šaukštų smulkintų laiškinių česnakų
Kaip pasigaminti:
- Susmulkinkite svogūną, supjaustykite pievagrybius pusiau arba ketvirtadaliais, trumpai apkepkite svogūnus ir grybus keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Suberkite krevetes prie grybų ir svogūno, Intensyviai maišydami kepkite 2-3 minutes.
- Suberkite „Tom Kha“ sriubos prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1-2 min.
- Sumaišykite kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite žiedinius kopūstus ir brokolius, po to sukrėskite visą keptuvės turinį ir pavirkite dar 5-7 min.
- Patiekite sriubą su kalendrų lapeliais ir smulkintais česnakais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.