Alfo Ivanausko balandėliai – patiks net tiems, kurie jų nemėgsta

Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.
Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Balandėliai yra vienas iš tų klasikinių patiekalų, kuriuos gamina mūsų mamos ir močiutės. Tačiau šįkart Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, siūlo juos truputį rekonstruoti ir suteikti daugiau azijietiško skonio.

„Balandėlius mėgsta visi. Na, jei visi dar ir nemėgsta, tai čia – receptas, po kurio balandėlius pamėgs. Nėra įdomesnio dalyko, kai gali atnaujinti klasikinius receptus ir su jais žaisti. Kasdieniu šeimos patiekalu mano siūlomas balandėlių variantas gal ir netaps, bet jis tikrai gali tapti patiekalu, kuris džiugins, suteiks naujų skonio spalvų kopūstui, įdarui ir apskritai – patiekalui“, – sako Alfas Ivanauskas.

Tokiu receptu nustebinsite ne tik balandėlių gerbėjus, bet ir tuos, kurie jų nemėgsta.

„Dar kartą noriu palinkėti – nepamirškite kūrybiškų žaidimų, atraskite netikėtus naujus skonius ir derinius“, – linki kulinaras.

Balandėliai azijietišku stiliumi

Gaminimas 15 min.

Troškinimas / kepimas 35-40 min.

Jums reikės:

4 paruoštų savojinio kopūsto lapų

1 šalotinio svogūno

6-8 mažų rudųjų pievagrybių

250 g smulkintos triušienos

1 šaukštelio pomidorų pastos

1 šaukštelio raudonojo kario prieskonių

2 šaukštų aliejaus

2-3 morkų

Žiupsnelio druskos

300 ml daržovių sultinio

Terijaki padažo pašlakstyti

Sezamo sėklų pabarstyti

Balandėliai azijietiškai pagal Alfą Ivanauską/Organizatorių nuotr.
Balandėliai azijietiškai pagal Alfą Ivanauską/Organizatorių nuotr.

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite kopūsto lapus – nupjaukite storąją dalį, sudėkite lapus į verdantį vandenį ir pavirkite 2-3 min. Išimkite, nusausinkite.
  2. Supjaustykite svogūnus smulkiais kubeliais, taip pat supjaustykite grybus. Suberkite viską į triušienos faršą, sumaišykite, įdėkite pomidorų pastą, raudonojo kario prieskonius, druską ir išmaišykite. Reikalui esant, įpilkite šiek tiek vandens.
  3. Faršo gabaliuką išplokite į paplotėlį, uždėkite jį ant kopūsto lapo ir suvyniokite į vyniotinį.
  4. Balandėlius apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus kol gražiai apskrus.
  5. Morkas supjaustykite pailgomis riekelėmis, sudėkite į kepimo formą, jei liko grybų, sudėkite juos taip pat, ir sudėkite balandėlius. Užpilkite sultinio ir troškinkite orkaitėje apie 30-35 min.
  6. Prieš baigdami troškinti, užpilkite terijaki padažo, paskrudinkite viršų po įkaitintu griliu ir patiekite pabarstę sezamo sėklomis.