Alfo Ivanausko makaronai su baklažanų ir mėsos padažu

Alfo Ivanausko makaronai su baklažanų ir mėsos padažu/Organizatorių nuotr.
Alfo Ivanausko makaronai su baklažanų ir mėsos padažu/Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-02-16 12:00
AA

Baklažaną dažnai reikia prisijaukinti, tačiau jis jau seniai yra Alfo Ivanausko, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjo, vienas mėgstamiausių ingredientų.

„Žmonės man vis daugiau rašo klausdami, ką dar galima būtų pagaminti iš baklažanų. Todėl nusprendžiau pasiūlyti šį iš pirmo žvilgsnio netipišką padažą – makaronus su mėsos ir baklažanų padažu. Ką įprastai darome su baklažanais? Kepame ant griliaus ar dedame į salotas. Tad mano tikslas buvo atskleisti jų derinį su makaronais. Jei baklažanų iki šiol nemėgote, po šio patiekalo tikrai pamėgsite. Na, o jų gerbėjai papildys mėgstamų receptų sąrašą“, – sako kulinaras.

Pasak A. Ivanausko, lengvai pagaminamam patiekalui galite rinktis bet kokius makaronus: tinka ir spagečiai, ir plokšti, ilgi, juostiniai makaronai („tagliatelle“).

„Šis mėsos ir baklažanų padažas tiks net prie keptų bulvių, lietuviškų švilpikų ar itališkų bulvių virtinukų“, – teigia kulinarinės laidos vedėjas.

Alfo Ivanausko makaronai su baklažanų ir mėsos padažu/Organizatorių nuotr.

Makaronai su baklažanų ir mėsos padažu

2-3 asmenims jums reikės:

1 vid. dydžio baklažano

Druskos

1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 vid. dydžio svogūno

2-3 skiltelių česnako

250 g maltos triušienos

Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Žiupsnelio kuminų

Žiupsnelio rūkytos paprikos

2-3 šaukštų pomidorų padažo

250 g makaronų penne

Gražgarsčių ir baziliko lapelių patiekti

Alfo Ivanausko makaronai su baklažanų ir mėsos padažu/Organizatorių nuotr.

Kaip pagaminti:

Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį vidutinio dydžio kubeliais, pabarstykite druska ir palikite 5-7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Suberkite baklažanus į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 10 min.

Susmulkinkite svogūną, česnaką supjaustykite plonomis riekelėmis. Ištraukite skardą su baklažanais iš orkaitės, sustumkite juos į šoną, sudėkite šalia smulkintus svogūnus, česnakus, smulkintą triušieną, viską pabarstykite druska, pipirais, kuminais ir rūkyta paprika. Pašlakstykite aliejumi, bet baklažanų dar kartą nešlakstykite, ir šaukite į orkaitę dar kokioms 20 min., kol viskas gražiai apskrus.

Ištraukite, uždėkite padažo, viską gerai išmaišykite.

Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje.

Alfo Ivanausko makaronai su baklažanų ir mėsos padažu/Organizatorių nuotr.

Patiekite makaronus su padažu, gražgarstėmis ir baziliko lapeliais.