Alfo Ivanausko savaitgalio receptas tiems, kurie pavargo nuo kugelio
Ruduo yra laikas, kai mūsų virtuvėse šėlsta bulvės. Niekam ne paslaptis, kad lietuviai mėgsta bulves, puikus to įrodymas – tradiciniai patiekalai ir garnyrai.
Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas vedėjas“, ragina išbandyti bulvių apkepą, kurį lengvai galite paversti ir mini tortu.
„Jei norite iš tiesų kažko naujo ir pajusti bulvės skonį, savaitgalio pietums pagaminkite bulvių apkepą su saldžiomis bulvėmis. Sluoksniuodami parodysite, koks elegantiškas gali būti apkepas. Jei norite daugiau saldumo, dėkite daugiau saldžiųjų bulvių. Miksuodami išgausite ne tik skirtingą skonį, bet ir vaizdą. O galiausiai ant jūsų stalo puikuosis mini tortas iš bulvių“, – sako A. Ivanauskas.
Pasak jo, daugiau kvapo ir skonio apkepui suteikia antiena, tačiau ją drąsiai galite keisti ir šonine.
„Tačiau valgydami šį patiekalą nepamirškite sako, nes tai nėra toks maistas, kurį reiktų valgyti dažnai“, – šypsosi A. Ivanauskas, rekomenduojantis jį valgyti su grietine, o norintiems liesiau – su jogurtu ir prieskoninėmis žolelėmis.
Alfo sluoksniuotas apkepas
Jums reikės:
2 didelių bulvių
1 saldžiosios bulvės
70 g tarkuoto puskiečio sūrio
vytintos antienos – parūkytos filė
1 nedidelio svogūno
1 kiaušinio
200 ml grietinėlės
1 šaukšto speltų viso grūdo miltų
Druskos ir pipirų
Rozmarinų lapelių
Kaip pagaminti:
- Supjaustykite šiaudeliais svogūną, apkepkite alyvuogių aliejuje keptuvėje. Antienos parūkytą-vytintą filė lengvai paskrudinkite kartu su rozmarinų šakele.
- Supjaustykite bulves plonais griežinėliais. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, sūrį, druską, pipirus ir miltus.
- Keksinėjė formoje sluoksniuokite bulves, sūrį, grietinėlės-kiaušinių padažą antienos filė ir vėl bulves. Kepkite apie valandą, kol bulvės bus minkštos.