Algirdas Kaušpėdas: „Vaikystėje labiausiai mėgau bobutės ruoštą ruginę košę“
Grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas virtuvėje nėra tik svečias. Garsus muzikantas mėgsta gaminti, tačiau dažniausiai atlieka savo žmonos pagalbininko rolę.
„Dažniausiai esu savo žmonos žemos kvalifikacijos pagalbinis darbininkas. Ji man liepia ruošti daržoves, tad esu geras svogūnų lupimo bei smulkinimo, česnakų ir morkų ruošimo bei bulvių skutimo specialistas“, – Žmonės.lt juokėsi Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo pristatyme sutiktas A.Kaušpėdas. Garsus vyras yra šio festivalio ambasadorius, todėl liepos 12-15 dienomis ne tik koncertuos šiame festivalyje, bet ir skaitys paskaitas jaunimui.
Paklaustas, ar yra lietuviškos virtuvės gerbėjas, muzikantas neslėpė, kad mūsų virtuvė – jo kraujyje, tačiau sąžinė ne visuomet leidžia piktnaudžiauti ne itin sveikais lietuviškais patiekalais.
„Man lietuviški patiekalai tie, kuriuos man ruošdavo motina. Ji nepaprastai gerai paruošdavo žuvį, tiek šaltą, tiek karštą. Ji – žuvies specialistė. Taip pat, švenčių proga mama gamindavo cepelinus ir taip vadinamus zrazus. Ir žinoma labai mėgau įvairius blynus“, – vieną po kito mėgstamus patiekalus vardijo A.Kaušpėdas.
Muzikantas taip pat atskleidė keletą mėgstamiausių vaikystės patiekalų, kuriuos gamindavo bobutė. Pats mėgstamiausias vaikystės patiekalas Algirdui buvo bobutės gaminta ruginė košė. „Košė pečiuje kažkaip subręsdavo, būdavo su tokia luoba. Taip skanu... Lygiai taip pat būdavo skanu šviežiai iškepta duona su šviežiu sviestu. Kaip delikatesas. Taip pat, bulvių košė su spirgais“, – prisiminimais dalijosi iš Anykščių krašto kilęs muzikantas.