Andrius Mamontovas gardžiavosi burokėlių karpačio ir keptu panyru
Andrius Mamontovas labai mėgsta tiek gaminti, tiek valgyti. Tik pastaruoju malonumu stengiasi nepiktnaudžiauti – iš prigimties yra linkęs priaugti svorio. Tačiau BTV laidoje „Skanus pokalbis” jam pagaminti patiekalai buvo tokie gardūs, kad juos palikti lėkšteje būtų buvusi tiesiog nuodėmė.
Burokėlių karpačio
Reikės:
1 burokėlio
Pusės raudono svogūno
Laimo žievelės
Pusės greipfruto
Čili pipiro
2 šaukštų balzamiko acto
Grūstų pipirų
Druskos
1 šaukšto medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
100 g fetos
Migdolo riešutų
Sezamo sėklų
Kaparėlių
Kaip pasigaminti:
Burokėlį nuskutame ir tuo pačiu skustuku supjaustome. Čili pipirą stambiai supjaustome (sėklų neišimame), svogūną supjaustome pusžiedžiais, užtarkuojame laimo žievelės.
Paruošiame marinatą burokėliams. Pusės greipfruto sultis sumaišome su balzamiko actu, vos vos druskos, geru žiupsniu pipirų, alyvuogių aliejumi ir medumi. Viską gerai sumaišome, dedame ant burokėlių ir viską paminkome. Paliekame 10-15 min pasimarinuoti. Tuo metu riešutus paskrudiname kartu su sezamo sėklomis.
Ant burokėlių užbarstome kaparėlių, užpjaustome fetos sūrio, papuošiame čili pipiro juostelėmis, užbarstome riešutais ir sezamo sėklomis.
Keptas panyras (nerauginto pieno sūris)
Reikės:
Pieno (priklausomai nuo to, kiek sūrio norėsite. Paragavimui gali užtekti ir 1 litro)
Citrinos sulčių
Marinatui:
1 česnako skiltelė
1 čili pipiras
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis malto čili
žiupsnelis pipirų
žiupsnelis druskos
Petražolių
Baziliko
Kaip pasigaminti:
Pieną nuolat maišydami užverdame. Nuimame jį nuo ugnies, įpilame citrinos sulčių, kurios sutrauks pieną. Tuomet jį nukošiame per merliuką ir pakabiname arba prispaudžiame, paliekame maždaug pusvalandžiui.
Žoleles susmulkiname, sumaišome su pjaustytu čili pipiru, aliejumi, pipiru ir česnaku. Gautą mišinį tolygiai ištepame ant sūrio iš abiejų pusių ir dedame jį į orkaitę 10 min 180 laipsnių temperatūroje.