„Antivirusinė“ vakarienė su imbierais

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru / Shutterstock nuotr.
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-01-23 13:59
AA

Medikai sako, kad jau įsismarkavo gripo ir kiti nemalonūs virusai, nuo kurių galime apsiginti tik stiprindami savo kūną įvairiais sveikais produktais. Imbieras – puikus kovotojas prieš virusus.

DIENOS RECEPTAS

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbierais

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

3 valg. š.  alyvuogių aliejaus, 3 smulkiais šiaudeliais tarkuotos morkos, 1 smulkintas svogūnas, 3 skiltelės česnako, 1 valg. š. trintos imbiero šaknies, 4 stiklinės vištienos sultinio, 1 apelsinas, 1 citrina, 1 lauro lapelis, pagal skonį grietinės, druskos ir juodųjų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.

2. Į puodą supilkite vištienos sultinį (jei nemėgstate, tiks ir paprastas vanduo), suberkite 1-2 arbat. š. tarkuotų apelsino žievelių (prieš tai apelsiną patartina pamirkyti sodos tirpale), laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės.

3. Atvėsinkite sriubą, supilkite pusės apelsino sultis, įpilkite pagal skonį citrinos sulčių ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Patiekite su grietine ir žalumynais (nebūtinai).


TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI

Vištienos vėrinukai su kariu / Fotolia nuotr.