Antradienio vakarienei – gardūs kepsniai
O jie gali būti ne tik iš mėsos, bet ir vegetariški! Improvizuokite ir savo šeimyną nustebinkite puikiais patiekalais.
DIENOS RECEPTAS
Kukurūzų kruopų kepsneliai su pievagrybiais
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
220 g kukurūzų kruopų; 50 g tarkuoto sūrio (geriausia parmezano), 4 valg. š. aliejaus, žiupsnelis druskos.
Padažui
3 valg. š. šviežių žolelių (bazilikų, petražolių, čiobrelių, raudonėlių), 50 g fermentinio tarkuoto sūrio, 3 valg. š. aliejaus, žiupsnelis druskos, 1 kg stambių pievagrybių, 4 skiltelės česnako, 2 valg. š. acto, žiupsnelis maltų pipirų.
Kaip gaminti
1. Kukurūzų košę geriausia paruošti iš vakaro. Į verdantį pasūdytą vandenį (4 stiklines) maišydami po truputį suberkite kruopas. Ant mažos ugnies virkite 5 min., kol košė sutirštės. Prieš išjungdami ugnį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Stačiakampę kepimo formą ištepkite aliejumi, sukrėskite košę, paviršių išlyginkite ir palikite atšalti.
2. Paruoškite pievagrybius: nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Česnakus sugrūskite. Prieskoninius žalumynus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pievagrybius ir kepkite 4 min., po to sudėkite česnakus, žalumynus, supilkite actą ir troškinkite dar 3 min. Pasūdykite, įberkite pipirų. Atšaldykite ir laikykite šaldytuve.
3. Košę supjaustykite 6x10 cm dydžio stačiakampiais, aptepkite aliejumi ir iš abiejų pusių po 3 min. apkepkite ant nelabai karštų žarijų. Atskirai ant grotelių pakepinkite ir pievagrybius. Po to sudėkite juos ant košės kepsnelių. Likusį nuo kepimo skystį su prieskoniais galima patiekti kaip padažą.
SIŪLOME IŠBANDYTI!