Antradienio vakarienei – karšti ir pikantiški patiekalai

Pikantiškos blauzdelės / Fotolia nuotr.
Pikantiškos blauzdelės / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kai siaučia virusai, skaniai ir gardžiai pavalgyti būtina! Greitai sušildantys patiekalai – idealus pasirinkimas šiam žiemos vakarui.

DIENOS RECEPTAS  

Pikantiškos blauzdelės

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

 

Produktai

12 viščiukų blauzdelių; 2 raudonieji svogūnai; žiupsnelis druskos ir pipirų;

Marinatui

4 valg. š. aliejaus; 1 citrina; 4 valg. š. skysto medaus; 5 valg. š. sojų padažo; 4 skiltelės česnako; gabalėlis imbiero šaknies.

 

Kaip gaminti

1. Blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais.

2. Jei medus kietas, sukrėskite į karščiui atsparų dubenėlį ir įstatykite į gilesnį indą su verdančiu vandeniu – pakaitinus medus suskystės.

3. Išspauskite citrinos sultis.

4. Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su sojų padažu, citrinų sultimis ir aliejumi. Išspauskite česnaką, sudėkite smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, įberkite aitriosios paprikos miltelių, išmaišykite.

5. Apšlakstykite viščiukų blauzdeles marinatu, išmaišykite, sudėkite į tvirtą polietileno maišelį, užsukite ir per naktį palaikykite šaldytuve.

6. Kepimo skardą išklokite folija, išdėliokite blauzdeles, apšlakstykite marinatu ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje maždaug valandą, vis pašlakstykite marinatu. Likus kepti 20 min., sudėkite į skardą skiltelėmis pjaustytus svogūnus.

7. Tiekite su virtais ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvėmis.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Spagečiai su jautienos kukuliais
Spagečiai su jautienos kukuliais / Fotolia nuotr.