Antradienio vakarienei – karšti ir pikantiški patiekalai
Kai siaučia virusai, skaniai ir gardžiai pavalgyti būtina! Greitai sušildantys patiekalai – idealus pasirinkimas šiam žiemos vakarui.
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)
Produktai
12 viščiukų blauzdelių; 2 raudonieji svogūnai; žiupsnelis druskos ir pipirų;
Marinatui
4 valg. š. aliejaus; 1 citrina; 4 valg. š. skysto medaus; 5 valg. š. sojų padažo; 4 skiltelės česnako; gabalėlis imbiero šaknies.
Kaip gaminti
1. Blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais.
2. Jei medus kietas, sukrėskite į karščiui atsparų dubenėlį ir įstatykite į gilesnį indą su verdančiu vandeniu – pakaitinus medus suskystės.
3. Išspauskite citrinos sultis.
4. Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su sojų padažu, citrinų sultimis ir aliejumi. Išspauskite česnaką, sudėkite smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, įberkite aitriosios paprikos miltelių, išmaišykite.
5. Apšlakstykite viščiukų blauzdeles marinatu, išmaišykite, sudėkite į tvirtą polietileno maišelį, užsukite ir per naktį palaikykite šaldytuve.
6. Kepimo skardą išklokite folija, išdėliokite blauzdeles, apšlakstykite marinatu ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje maždaug valandą, vis pašlakstykite marinatu. Likus kepti 20 min., sudėkite į skardą skiltelėmis pjaustytus svogūnus.
7. Tiekite su virtais ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
SIŪLOME IŠBANDYTI!