Vakarienei patiekalai su varške

Varškės apkepas
Varškės apkepas
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Gardūs valgiai su varške lengvai paruošiami, maloniai nuteikia gomurį ir nėra itin kaloringi. Mėgaukimės!

DIENOS RECEPTAS

Varškės apkepas

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min.

Produktai

1 kg varškės; 7 kiaušiniai; 100 g sviesto; 1 stiklinė razinų; 5 valg. š. cukraus; 1 stiklinė pieno; 6 valg. š. manų kruopų; žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros.

2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, sviestą, manų kruopas, išbrinkusias razinas ir viską gerai išmaišykite.

3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

4. Sukrėskite tešlą į vieną ar kelis sviestu pateptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indus, kepkite 200 ºC karštumo orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekite su grietine.

Pagaminsite per 40 minučių (neskaičiuojant manų mirkymo laiko).

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Lazanija su varške
Lazanija su varške / Fotolia nuotr.