Apelsininė vakarienė. Pamaloninkite skonio receptorius!
Apelsinas - nuostabus vaisius. Skanu ne tik gerti jo sultis ryte. Jis puikiai dera su įvairiais patiekalais - suteikia jiems skonio ir pikantiškumo. Paeksperimentuokite!
DIENOS RECEPTAS
3 asmenims. Pagaminsite per 40 min.
Produktai
400 g lašos filė; nedidelis gabalėlis imbiero šaknies; 2 skiltelės česnako; 2 saldūs apelsinai; 2 valg. š. sviesto; pagal skonį maltų citrinininių pipirų (galite keisti kitais); žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių; 15 g krakmolo.
Kaip gaminti
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje.
2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti.
3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Kitą apelsiną perpjaukite per pusę, vieną puselę nulupkite, išdalykite vaisių skiltelėmis ir pašalinkite baltąją odelės dalį. Kitą neluptą puselę supjaustykite skiltelėmis.
4. Imbiero šaknį ir česnakus nulupkite ir smulkiai sukapokite.
5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite imbierus, česnakus ir kepkite, kol pasklis malonus aromatas. Tada supilkite apelsinų sultis, sumeskite nuluptas ir susmulkintas apelsinų skilteles, pagal skonį įberkite aitriųjų paprikų, jei reikia – druskos, viską kiek pakaitinkite, galiausiai, nuolat maišydama, supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą ir kaitinkite, kol gausite norimą konsistenciją.
6. Karštus lašišų gabalėlius dėkite į lėkštę, užpilkite apelsinų padažo, šalia padėkite apelsino skiltelę.
IŠBANDYKITE!