Savaitgalį sostinėje vyksiantis didžiausias Baltijos šalyse kavos festivalis „Vilnius Coffee Festival“ savo aromatu tikriausiai nustelbs ir Kaziuko mugę.
„Festivalio fokuse – kava, tačiau mums svarbu viskas, kas sukasi aplink ją: veiks ir tradicija tapęs „Food Market“, – žada vienas šio renginio organizatorių, kavos kultūros skleidėjas **Nidas KIUBERIS** (46). – Bus keli stendai, kur lankytojas galės tapti baristu.“
Festivalio metu vyks įvairūs čempionatai. Su dviem rungtimis – kavos ruošimu ir piešimu pieno puta – viskas aišku, o kaip vyksta kavos ragavimo varžybos?
Tai rungtis žmonėms, turintiems itin gerus skonio receptorius. Kiekvienam dalyviui pateikiama 8 rūšių kava, kiekvienai rūšiai skiriami 3 puodeliai – iš viso 24 puodeliai. Tai rungtis, kurioje svarbu greitumas. Viename puodelių yra tikroji rūšinė, kituose dviejuose – paprasta vienoda kava. Specialiu šaukštu paragavęs iš trijų puodelių dalyvis turi išstumti į priekį tikrąją, o du puodelius su vienoda kava palikti. Šiai rungčiai dalyviai turi pasiruošti: bent jau iš vakaro nevalgyti jokių meksikietiškų ar šiaip aštrių patiekalų, vengti rūkalų ir alkoholio – skonio receptoriai turi būti absoliučiai švarūs.