Asmik Grigorian kalėdinė skumbrė

Asmik Grigorian / Pauliaus Gasiūno nuotr.
Asmik Grigorian / Pauliaus Gasiūno nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
2015-12-24 07:00
AA

Spektaklyje „Svynis Todas – demonas kirpėjas“ įkūnijusi suktą kepyklos vadovę Misis Lovet, gyvenime Asmik Grigorian taip pat išmaniai sukasi virtuvėje. Žinoma, aktyvus ir kelionių kupinas gyvenimo būdas verčia rinktis lengviau prieinamus patiekalus – tokius, kurių gamybai tereikia kelių minučių, o skonis ir maistinė vertė nenusileidžia ilgas valandas ruošiamiems kulinarijos šedevrams.

Dažna tokių patiekalų paslaptis – ne tik paprastas gaminimo procesas, bet ir maksimalus ingredientų savybių išnaudojimas, leidžiantis atsisakyti papildomos druskos ir kitų prieskonių, kaip ir papildomo aliejaus ar kitų riebalų.

Viena iš Asmik Kalėdų stalo puošmenų – skumbrė. Lietuvoje reta žuvis dažniausiai plauko Atlanto vandenyne ir mus pasieka jau apdorota. Vis dėlto, šiandien dažna šeimininkė ją renkasi vietoje silkės, taip subtiliai pakeisdama jau įprastais tapusių patiekalų skonį.

Kalėdinė skumbrė

Kalėdinė skumbrė / 123rf.com nuotr.

Ingredientai:

  • Skumbrė aliejuje (konservuota) apie 250 g,
  • Svogūnas 1 vnt.,
  • Morka 1 vnt.,
  • Obuolys 1 vnt.,

Nurodyti kiekiai skirti vienai konservų pakuotei paruošti, priklausomai nuo skumbrės kieko, proporcingai didėja ir kitų ingredientų kiekis.

Kaip gaminti:

Svogūną smulkiai supjaustyti, morką ir obuolį smulkiai sutarkuoti. Skumbrę sutrinti savame aliejuje, sudėti viską į vieną dubenį ir gerai išmaišyti. Skanaus!

Daugiau idėjų šventiniam stalui rasite čia.