Garsenybės įvertino naują restoraną Vilniuje: ragavo Karibų virtuvės patiekalų

Audrius Bružas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Audrius Bružas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Egzotiški patiekalai ir lotyniški ritmai – taip savo svečius pasitiko naujas restoranas sostinėje „Rhum Room“. Nuo pernai veikiantį romo barą papildė originalūs patiekalai įkvėpti egzotiškųjų Karibų.

„Rhum Room“ atidarymo akimirka
„Rhum Room“ atidarymo akimirka / Tautvydo Stuko nuotr.

Trečiadienio vakarą svečiai traukė į naujo restorano atidarymą, čia ragavo Karibų virtuvės patiekalų: nuo Trinidado apkepo ir Jamaikos prieskoniais apibertos „jerk“ vištienos iki kreolinio upėtakio su lengvu romo prieskoniu bei Karibų įkvėptų desertų.

Paragauti netradicinių patiekalų atvyko Darius Užkuraitis, Erica Jennings, Žygis Stakėnas, Audrius Bružas ir kiti.

Aktorius Audrius Bružas pasakojo, kad nebijo ir mėgsta ragauti naujus patiekalus: „Nesu buvęs Karibuose, tai negaliu pasakyti, kad mėgstu šią virtuvę. Tačiau mėgstu ragauti įvairių skonių, kurie yra nepatirti.

„Rhum Room“ atidarymo akimirka
„Rhum Room“ atidarymo akimirka / Tautvydo Stuko nuotr.

Iš tikrųjų, man egzotiški patiekalai yra tarakonai, kirmėlė, kokios buliaus akys – tokių nesu ragavęs, bet jei pasitaikytų proga, tai jos nepraleisčiau“, – Žmonės.lt sakė A.Bružas.

Restorano atidaryme apsilankęs Žygis Stakėnas taip pat teigė, kad yra egzotiškų virtuvių mėgėjas ir pasitaikius progai visada išbando kažką naujo.

„Mėgstu išbandyti, išragauti viską. Nepasakyčiau, kad esu gurmanas ir labai vaikausi ar medžioju kažkokius gurmaniškus patiekalus. Tačiau tikrai neatsisakau, ko neragavęs – paragauju, o ką paragavęs įsimyliu, tą dažniau ragauju.

Su šeima turime tradiciją: kartu su žmona užsidarome virtuvėje, pasileidžiam muziką, aš pjaustau, lupu, marinuoju, skutu, o ji jau prie puodų sukasi. Dažnai gaminame ir kažką egzotiškiau, nes vienas sūnus mėgsta sraiges, austres, krevetes“, – Žmonės.lt pasakojo Ž.Stakėnas.

Ar iš Karibų virtuvės yra ką nors ragavęs? „Taip, suvalgiau Karibų piratą“, – juokavo Ž.Stakėnas.

„Rhum Room“ atidarymo akimirka
„Rhum Room“ atidarymo akimirka / Tautvydo Stuko nuotr.

Atidarymo šventėje dalyvavę svečiai negailėjo komplimentų meniu sudariusiam šefui Jure Glumacui.

„Meniu idėjos pagrindas – augantis poreikis naudoti vietinius ingredientus. Taigi frazė „think global, cook local“ (liet. Mąstyk pasauliniu mastu, bet gamink vietiniu) čia labai tinka. Ypatingųjų patiekalų šioje virtuvėje yra ne vienas. Labiausiai lietuviams neįprasta bus lietuviškojo upėtakio interpretacija, o ilgiausiai svečiai, manau, atsimins bananų desertą su romo taure“, – pasakojo šefas J.Glumacas.

„Rhum Room“ atidarymo akimirka
„Rhum Room“ atidarymo akimirka / Tautvydo Stuko nuotr.

Jure yra dirbęs su garsiais viešbučiais, restoranais ir žinomais virtuvės šefais įvairiose pasaulio šalyse. Taip pat jis yra Vilniuje miestiečių itin mėgiamo kulinarinio projekto „Open Kitchen“ vienas iš įkūrėjų bei organizatorių.

Tiesa, nuolat „Rhum Room“ virtuvėje suksis ne Jure, o kitas šefas vardu Lukas Dūda Gulijevas. Jis patirties sėmėsi svetur ir ja dalijosi čia, Lietuvoje, taip pat lietuvių vertinamose restoranuose: „Marche de Provence“ ir „Jurgis ir drakonas“.

„Dabar esu „Rhum Room“. Man patinka, kad tai nedidelis restoranas, todėl turėsiu galimybę prisiliesti prie kiekvieno patiekalo, kuris keliaus „pro langelį“ ant lankytojų stalų“, – teigė šefas L.Dūda Gulijevas.

„Rhum Room“ atidarymo akimirka
„Rhum Room“ atidarymo akimirka / Tautvydo Stuko nuotr.