Atlikėjų GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė: svarbiausią jos atributą sukūrė tėtis

GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė / Asmeninio albumo nuotr.
GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Žinomo muzikos prodiuserio, atlikėjo Viliaus Tamošaičio – GeraiGerai ir jo žmonos, dainininkės Ingridos Tamošaitienės – Ledi Ais vyresnėliui Oskarui suėjo 11 metų.

Tradiciškai vienu iš šventės akcentų tapo namuose gamintas teminis tortas.

„Šįmet Oskaras ne tik išsirinko deserto dizainą, bet ir pageidavo, kad jis būtų šokoladinis, su pertepimais“, – su šypsena pasakoja dviejų vaikų tėtis.

Jis patikina – tiek šio savaitgalio sukaktuvininkui, tiek septynmetei dukrai Patricijai tortai yra gaminami su didžiule meile bei entuziasmu.

GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė
GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė / Asmeninio albumo nuotr.

V.Tamošaitis prisimena virtuvės paslaptimis susidomėjęs vos pradėjęs lankyti mokyklą. Jau tuomet jam nebuvo iššūkis sau ir jaunesnei sesei iškepti kiaušinienę ar išvirti bulvių. Būdamas pirmokas Vilius savarankiškai paruošė kakavos ir vanilės tešlą, iš kurios „gimė“ dviejų sluoksnių sausainiai.

„Dalis jų, žinoma, sudegė, bet likusi dalis buvo skaniausias skanėstas, kokį tik esu valgęs! Nes jis buvo gamintas mano, – atvirauja muzikos prodiuseris, – Tuomet ir prasidėjo mano ieškojimai virtuvėje. Iki šiol prisimenu ir keptą kiaušinį, kurį, vietoje pipirų, pabarsčiau cinamonu. Ar buvo skanu? Jei nieko blogo man tada nenutiko, vadinas, tai netapo visiškai nevykusiu bandymu“.

GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė
GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė / Asmeninio albumo nuotr.

Ilgą laiką Vilius kolekcionalo kulinarines knygas, mėgindavo paruošti įmantriausius patiekalus. Nors jam sekėsi pagrindinių valgių ir užkandžių gamyba, daug keblumų kildavo bandant paruošti ką nors iš tešlos. Persilaužimu pastarojoje srityje pašnekovas vadina dalyvavimą realybės šou „Skonis“, kuriame jis daug išmoko iš garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko.

„Susidraugavęs su tešla, tortais galėjau lepinti ir visus šeimos narius“, – sako Vilius.

Gaminti sūnui ir dukrai jam yra malonumas. Virtuvę ir šeimą mylintis vyras kaskart artimuosius nustebina originaliais sprendimais. Pavyzdžiui, vienais metais Oskaro gimtadienio tortas buvo puoštas draugų nuotraukomis ir kiekvienas svečias gavo būtent jam skirtą gabalėlį su savo atvaizdu.

GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė
GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė / Asmeninio albumo nuotr.

Prieš daugiau nei dešimt metų Vilius ir Ingrida per Šv. Kalėdas draugams nutarė padovanoti pačių gamintų pagardų. Tuomet kilusi idėja šiuo metu jau yra tapusi šeimos verslu „Mažieji mamutai“, reikalaujančiu daugiau dėmesio nei muzika.

„Knygų perku vis mažiau, o vien pažiūrėjęs į ingredientų sąrašą žinau, koks bus patiekalo skonis. Bet tobulintis nepamirštu. Praėjusią savaitę su šeima dalyvavome „Konrado cukrainėje“ vykusiose makarunsų gamybos dirbtuvėse. Vis ruošiausi pats gaminti šį desertą, bet pritrūkdavo laiko. Konditerijoje, ne taip, kaip kulinarijoje, improvizuoti reikia ne tik kad mažiau, bet dažnai visai negalima, nes, sumaišius gramus ar gamybos eiliškumą, tiesiog niekas nepavyks“, – patikina Vilius.

GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė
GeraiGerai ir Ledi Ais šeimoje – graži šventė / Asmeninio albumo nuotr.

Todėl įgudusią ranką turinčio profesionalo patarimai, anot jo, yra labai vertingi.

Vasario 27 d. jis planuoja dalyvauti ir minėtoje Vilniaus cukrainėje rengiamoje Dubajaus šokolado gamybos paslaptis atskleidžiančioje pamokoje.

„Meilė virtuvei dabar manyje galinėjasi su aistra muzikai. Tikiuosi, rinktis vienos iš jų nereikės“, – sako V.Tamošaitis-GeraiGerai.