Austrių sezoną atidariusi Audronė Bunikienė: „Esu išprotėjusi dėl jų“

Audronė Bunikienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Audronė Bunikienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Austrės ir šampanas visais laikais buvo siejami su prabanga ir gurmanišku skoniu. Rugsėjį prasidėjęs ir iki balandžio mėnesio truksiantis austrių sezonas diktuoja madas ir Lietuvoje.

Sostinės senamiestyje esančiame restorane „Ramada“ jau antrus metus iš eilės rengiamas austrių gliaudymo čempionatas, kuris sudomina ir Lietuvos pramogų pasaulio grietinėlę. Trečiadienio vakarą kelios dešimtys kviestinių svečių čia atvyko pasimokyti Atlanto vandenyno gėrybių gliaudymo paslapčių.

Šventės nepraleido ir dizainerė Audronė Bunikienė.  „Esu tiesiog išprotėjusi dėl austrių! Gal kas nors pasakys, kad tai – prabangos reikalas, bet man tiesiog be galo skanu“, – portalui Žmonės.lt tikino ji.

Ausrių sezono atidarymas
Ausrių sezono atidarymas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Moteris pirmą kartą šio delikateso paragavo maždaug prieš dešimtmetį, viešėdama Didžiojoje Britanijoje. Apskritai jūros gėrybėms negalinti atsispirti Audronė juokiasi, kad bet kokį daugeliui mėgstamą skanėstą galėtų išmainyti į midijas, krevetes, kalmarus, ikrus ir, žinoma, austres.

„Esu gimusi po Žuvų ženklų. Galbūt todėl man nėra nieko skaniau už su vandeniu susijusį maistą. Kita vertus, sakoma, kad saviems paukščiams kiti akių nekapoja, tačiau nieko negaliu padaryti – man labai skanu“, – sakė ji.

Ausrių sezono atidarymas
Ausrių sezono atidarymas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

A.Bunikienė neslepia, nekarolringos ir baltymų daug turinčios austrės jai padeda išsaugoti ir dalią figūrą. „Mano geri genai, tačiau neturiu ir galiu valgyti į valias – nestorėju. Be to, neturiu tos problemos, dėl kurios daugelis bijo ragauti lietuvio skrandžiui neįprastą patiekalą“, – subtiliai kalbėdama apie sutrikusį virškinimą ir netikėtus rezultatus tualete kalbėjo jpašnekovė.

Vakaro šeimininkai stilistas Mantas Petruškevičius ir verslininkė Rasa Arlauskienė drauge su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija surengė gurmanišką vakarą, kuriame visas dėmesys buvo skirtas prabangioms geldelėms.

Ausrių sezono atidarymas
Ausrių sezono atidarymas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Į čempionatą galėjo registruotis visi norintys virėjai, išskyrus gamybos vadovus – šefus. Kiekvienas jų turėjo atlikti kelias užduotis, kurias vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė maisto kultūros žinovas Andrius Užkalnis, vyno ekspertė Rasa Starkus ir etiketo žinovas Arminas Lydeka. Geriausiuoju buvo pripažintas Algimantas iš restorano „Imperial by California“, esančiame viešbutyje, kuriame ir vyko visas renginys.

Po pasirodymo visi svečiai buvo vaišinami austrėmis, taip pat specialia grybų sriuba su midijomis, čia buvo galima paragauti ir užkeptos austrės bei netradicinio austrių ir šokolado deserto.

Ausrių sezono atidarymas
Ausrių sezono atidarymas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.