Avižiniai sausainiai su morkomis – būtina išbandyti kiekvienam!
Avižiniai sausainiai yra paprastai pagaminami ir labai skanūs. Tad radę laisvą valandėlę jų gali pasigaminti kiekvienas.
Jums reikės:
100 g smulkių avižinių dribsnių, 90 g visagrūdžių kvietinių miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1,5 šaukštelio cinamono, žiupsnelis druskos, 30 g sviesto arba kokosų aliejaus, kiaušinis, šaukštelis vanilės ekstrakto, 4 šaukštai klevų sirupo arba skysto medaus, 70 g morkų, saujelė razinų.
Kaip gaminti
1. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Jei turite tik stambių avižinių dribsnių, juos galite pasmulkinti elektriniu smulkintuvu.
2. Kitame didesniame dubenyje kiaušinį (kambario temperatūros) sumaišykite su išlydytais riebalais ir vanilės ekstraktu. Kai masė pasidarys vienalytė, įmaišykite sirupą, suberkite sausų produktų mišinį ir pamaišykite šaukštu. Sukrėskite tarkuotas morkas, nuplautas razinas.
3. Gatavą tešlą bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. Nepraleiskite šito etapo! Galite laikyti ir ilgiau, bet tuomet dubenį būtinai apgaubkite maistine plėvele.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 165 °C, skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalykite į 15 gumulėlių. Jei tešlą šaldėte ilgiau kaip 1,5 val., kiekvieną sausainį truputį paspauskite. To daryti nebūtina, jei tešla šaldytuve išbuvo tik pusvalandį – kepami sausainiai patys išsiplės. Kepkite 12–15 min., paskui ataušinkite sudėtus ant grotelių.
- 15 sausainių. Iškepsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
TAIP PAT SKAITYKITE: Sočios sriubos. Net 28 receptai!