Azijetiškas Alfo Ivanausko skrandukų ir širdelių troškinys gardžiam savaitgaliui
Ruduo – ne tik sezoninių daržovių, bet ir troškinių metas. Šildantis, sotus, primenantis ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą troškinys yra mums gerai pažįstamas. Tačiau šįkart Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas siūlo nukeliauti į Aziją ir pasigaminti itin greitą ir naujus skonius dovanojantį troškinį.
„Lietuviai pripratę prie troškinių, gardintų pomidorų ar grietinėlės padažu. Aš noriu parodyti, kaip azijietišku stiliumi, kurį labiausiai atspindi mano naudojami padažai, galima paruošti ne tokius populiarius produktus ir atrasti naujų skonių. Paragavę troškinio, kurio receptą siūlau, galite radikaliai pakeisti savo nuomonę dėl skrandukų ir širdelių, t.y. dažnai nepelnytai nuvertinamų subproduktų“, – sako A. Ivanauskas.
Pasak kulinarinių laidų vedėjo, nereikia galvoti, kad visus troškinius paruošti užtrunka ilgai, kaitinant valandą ar kelias. Ilgiau troškinant ingredientai virsta beforme mase – tai neprideda ne tik skonio, bet ir vaizdo. Be to, prarandame ir maistingąsias medžiagas. Dėl šios priežasties geriau, kai daržovės lieka traškios. Šį troškinį paruošti užtruks 20 minučių.
Receptas
Jums reikės:
500 g šviežių ančiukų širdelių
500 g šviežių ančiukų skrandukų
50 ml aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 aitriosios paprikos
2 morkų
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
50 ml sojų padažo
50 ml terijaki padažo
50 ml ryžių acto
Sezamų sėklų
Kalendrų lapelių (patiekti)
Gaminimo eiga:
- Skrandukus ir širdeles supjaustykite juostelėmis, apkepkite gilioje keptuvėje 10-12 min. ten pat suberkite smulkintus svogūnus, morkas, paprikas ir česnakus, ir kepkite kol suminkštės.
- Supilkite sojų padažą, terijaki padažą, ryžių actą. Viską patroškinkite 5-8 min.
- Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais ir sezamų sėklomis.