Azijoje apsilankiusią Liuciną Rimgailę nustebino žmonių pozityvumas: „Nors gyvena nepritekliuje jie nuolat šypsosi“
Neseniai iš Azijos grįžusi desertinės „Liu Patty“ įkūrėja, verslininkė Liucina Rimgailė (29) vis dar gyvena atostogų nuotaikomis. „Tai – pirmasis mano pasimatymas su Azija, todėl norėjau išvysti, patirti ir paragauti kuo daugiau: aplankyti ryžių ir kavos plantacijas, kopti į ugnikalnį pasitikti saulėtekio“, – vardijo planus.
Liucina juokėsi, kad pati atostogoms rinktis šios šalies gal ir nebūtų sugalvojusi, bet čia nusprendė tekėti dabar Australijoje gyvenanti geriausia vaikystės draugė. Vestuvės tapo puikia proga ištirti nepažįstamą kraštą.
Moteris prisipažino, kad jos sutuoktinis Tadas Rimgaila nėra skrydžių lėktuvais mėgėjas, todėl šįkart nusprendė likti Lietuvoje. „Kartu mums puikiai sekasi keliauti po Europą“, – šypsojosi L. Rimgailė.
„Žinau, kad pamatėme tik dešimtadalį salos“, – atskleidė Liucina.
„Ubude gyvenome buvusio dėstytojo viloje – jis dėste specialybę, vadinamą Hospitality (lt. svetingumas). Po to sutikome porą grupių studentų, kurie irgi mokosi šios specialybės! Taigi, jie ne tik kultūriškai yra tokie, bet ir mokosi būti dėmesingi, vaišingi savo šalies svečiams. Nors gyvena itin kukliai ir patiria nepriteklių, vietiniai nuolatos šypsosi. Pasirodo, taip yra dėl to, kad nuo mažens tėvai ir seneliai juos moko visus žmones priimti kaip šeimos narius, atsiriboti nuo negatyvumo, konfliktų ir netgi politikos“, – Liucina prisipažino, kad šis atradimas ją įkvėpė vieną salos gyventoją pakalbinti savo tinklalapiui.
L. Rimgailė abejinga neliko ne tik tropinės salos gamtos grožiui, bet ir maistui.
„Gražiausia man yra centrinėje dalyje, Ubude, kur visa augalija labai turtinga, medžiai ir įvairūs lapai neapsakomo dydžio! Bezdžionių miškas, ryžių laukai, supynės virš plantacijų, kalnai, nuo kurių matosi vulkanai.... Žodžiu, tikrai labai gražu. Na, ir maistas! Ten visiškas rojus vegetarams ir veganams, sveikos mitybos šalininkams. Kavinės gražios, valgiaraščiai platūs ir įdomūs. Daugybė neragautų variantų, kuriuos labai džiaugiausi turėjusi galimybę paragauti. Beje, suvalgiau net vieno blogiausiai kvepiančių vaisių – Durian, gabaliuką“, – šypsojosi ji.