Balionas + šokoladas + 15 min. darbo = šokoladinė vaisinė
Ruošdama vaišes pritrūkote vaisinės ar saldaininės? O gal norite kažko originalaus? Žaibiškai greitai galite pasigaminti išties įdomų indelį! Sugaišite nedaug laiko, o rezultatas pranoks lūkesčius.
Vargu ar rasite universalesnį indelį desertui nei šis. Į jį galite dėti vaisius, saldainius, sausainius, riešutus... O nuliejusi daugiau tokių nedidelių indelių, juose galėsite patiekti desertą (pvz.: ledus, putėsius, vaisių salotas) arba tiesiai juose sustingdyti želė. Originalu! Be to, ir praktiška: svečiai suvalgys desertą, o paskui ir... patį indelį! Nereikės nei nuo stalo nurinkti, nei plauti. :)
Vienam vidutinio dydžio indeliui (į jį tilptų maždaug 0,5 kg mandarinų, saldainių ir pan.) pagaminti reikės:
♦ 1 baliono,
♦ 2 plytelių mėgstamo šokolado (geriausia, be priedų),
♦ taip pat norimų medžiagų indeliui papuošti: tai gali būti konditeriniai spalvoti pabarstukai, smulkinti riešutai, kokosų drožlės. Juodąjį šokoladą galima maišyti su baltuoju ir pan.
Kaip gaminti?
1. Pripūskite balioną ir įstatykite jį į kokį nors indą (dubenį ar nedidelį puodą). Inde balionas turi stovėti stabiliai.
2. Šokoladą išlydykite ir palaukite, kol pravės.
3. Pravėsusį šokoladą liekite ant baliono. Tačiau liekite taip, kad nuvarvėtų gražiais „dantukais“. Pasistenkite, jog sluoksnis nebūtų plonas. Kuo jis storesnis, tuo indelis bus tvirtesnis.
4. Jei norite, išlietą sluoksnį papuoškite. Štai indelis ir paruoštas! Kad sustingtų, telieka palaikyti jį šaldytuve. Jei turite sąlygų, padėkite lauke, pavyzdžiui, balkone ar ant palangės iš lauko pusės, – sustings per kelias minutes.
5. Atsakingiausias momentas! Sustingusį šokoladinį indelį reikia atskirti nuo baliono. Tik nesprogdinkite jo, nes rankdarbis gali sulūžti. Kaip išleisti orą iš baliono jo nesusprogdinant? Ogi labai paprastai: paimkite adatą ir įdurkite ją prie pat baliono kaklelio, kur nėra didelės įtampos. Tada atsargiai padarykite didesnę skylutę ir balionas pamažu subliūkš.
Štai ir viskas! Belieka į šokoladinį indą pridėti kokių nors skanėstų ir dėti ant vaišių stalo.
TAI SVARBU!
Sakome iš karčios patirties: jei nenorite, kad jūsų būsimas šokoladinis indelis atsidurtų ant virtuvės sienų, grindų ir dar ten, kur užmato akys, reikėtų paisyti dviejų svarbių dalykų:
1. Nepripūskite per daug baliono.
2. Labai gerai atvėsinkite šokoladą. Jis gali būti tik vos vos šiltas.
3. Šokoladinį indelį dėl visa ko liekite kriauklėje.
Taip pat skaitykite:
Kulinarijos pamokėlė: gaminame karališką skanėstą - florentinus