Bananų desertai: trys skanios idėjos

Bananai / Fotolia nuotr.
Bananai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-10-26 10:00
AA

Ar kada pagalvojote, kiek daug gardžių desertų galite paruošti iš bananų? Tikrai daugybę!

Nuo šaltų trintų kokteilių iki burnoje tirpstančių purių keksiukų. Nuo ledų iki sodraus aromato pyragų ir duonų. Nuo pudingų iki bananų kremu perteptų puikių tortų... Nesvarbu, ar turite vos keliolika minučių, ar pasisukinėjimams virtuvėje galite skirti porą valandų, bet, turėdamos namie kekę skaisčiai geltonų bananų, tikrai nustebinsite šeimą ar svečius šauniu desertu.

Beje, jei jūsų namuose bananai užsigulėjo ir pernoko, taip pat neskubėkite išsiųsti jų į šiukšliadėžę. Iš tokių neišvaizdžių bananų irgi galima paruošti visokiausių skanėstų.

PLAČIAU APIE TAI SKAITYKITE STRAIPSNYJE „PUIKŪS BŪDAI, KAIP PANAUDOTI PERNOKUSIUS BANANUS“.

Ir netgi bananų žievė gali praversti buityje...

PLAČIAU APIE TAI STRAIPSNYJE „NETIKĖTI BŪDAI, KUR PANAUDOTI BANANŲ ŽIEVĘ“.

Na, o dabar grįžkime prie gardžių savaitgalio desertų... Sakoma, kad kiekvienas turi rinktis pagal savo skonį, norus ir galimybes. Todėl šįkart pateikiame tris bananų desertų receptus: nuo pačio paprasčiausio iki reikalaujančio šiek tiek daugiau pastangų ir laiko. Žvilgtelėkite į laikrodį, akimirką pabandykite įsivaizduoti skonį... ir nuspręskite, kokiais bananų skoniais mėgausitės šiandien, ryt ar poryt. Trūksta idėjų, norisi daugiau minčių? Visuomet galite paklaidžioti po mūsų sukauptą bananinių skanėstų lobyną.

I DESERTAS: paprastas kaip dukart du

Sudėtingumo lygis: 1.

{recipe|3685}

Desertas, kuriam paruošti užtenka taip mažai: tereikia virtuvės spintelėse „susižvejoti“ keletą bananų, plytelę šokolado ir kokių nors pabarstukų. Puikiai tiks skrudinti riešutai, kokosų drožlės, traškūs dribsniai su medumi, cukriniai pabarstukai ar net aguonos. O gaminimo procesas čia toks paprastas, kad net sunku vadinti jį „procesu“ – greičiau jau smagi ir nesudėtinga atrakcija tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.

Skonis? Juk tai šalti bananai, glaistyti šokoladu! Skonis tikrai puikus!

II DESERTAS: nieko sudėtinga

Sudėtingumo lygis: 2.

{recipe|3686}
 Kavinėse, restoranuose ar gamintą namuose tradicinį itališką tiramisu ragavome visi. Sunku varžytis su klasikiniu šio deserto receptu. Rodos, jis tikrai idealus. Tačiau leisti laiką virtuvėje be menkiausių improvizacijų būtų pernelyg nuobodu. Štai todėl šiandien galime suskaičiuoti dešimtis įvairių tiramisu variantų: su braškėmis, mėlynėmis, citrinomis, šokoladu, mėtomis... O kaip bananai? Kodėl gi ne!

Jei mėgstate labai saldžius desertus, sirupui naudokite bananinį likerį. Išgausite intensyviausią bananų aromatą ir skonį. Na, o jeigu dievinate desertus su cinkeliu, rinkitės šlakelį brendžio ar romo, kurie atsvers bananų saldumą.

III DESERTAS: jei virtuvėje neskaičiuojate laiko

Sudėtingumo lygis: 3.

 
{recipe|3687}

Neabejingi šokoladiniams skanėstams ir mėgstantys dažnai pasisukinėti virtuvėje tikriausiai jau girdėjo kone klasika tapusį Davido Lebovitzo Cheesecake Brownies receptą. Jis toks puikus, kad visiškai pateisina posakį „Kartą paragavęs, negali sustoti“. Negali sustoti nei valgyti, nei kepti.

Šis bananų ir brownie sūrio pyragas – viena iš improvizacijų pagal originalų D. Lebovitzo receptą. Rezultatas labai skanus. Drėgnas, klampus ir labai šokoladinis brownie sluoksnis puikiai dera su bananais pagardintu maskarponės kremu. Pyragas saldus, tirpstantis burnoje, su švelniai jaučiamais bananais. Skaniausias atšaldytas.

Tekstas ir receptai Astos Černės