Dvidešimtmetį minintis žurnalas „Žmonės“ keturis nostalgijos ketvirtadienius siūlo pakeliauti laiku ir prisiminti dalykus, kurie žavėjo 2000-aisiais. Ar išlaikys laiko egzaminą viename pirmųjų numerių išspausdintas kokteilis, kurį išbandyti pasiūlėme kulinarinių knygų ir laidų autorei Beatai NICHOLSON (41)?
„Prieš dvidešimt metų buvau studentė, tad valgydavome keptas bulves su lašiniais, baltą mišrainę ir silkę pataluose iš „Maximos“, – prisimena Beata. – Tais laikais juk dar nieko nebuvo, turėjome vienintelę „Čili picą“, kurioje stovėdavome eilėje prie picos ir valgydavome ją su kečupu. Tokia buvo pati maisto kultūros pradžia.“
Kokakola tuo metu buvo tarsi prabangos skonis, nors Beatai šis gėrimas ilgesingų prisiminimų nekelia. „2000-aisiais pirmąkart išvykau į Ameriką. Visko daug, nepamatuota, noras vartoti, imti, persisotinti... Gyvenome pertekliaus laikais. Toks yra ir šis kokteilis, kurį pasiūlėte paruošti, – visko jame labai daug, – pabrėžia Beata. – Dabar kitoks sąmoningumas. Žmogus visko prisidarė ir pamatė, kad perteklius neatneša laimės ir išsipildymo. Visi grįžtame prie esmės ir tikrų dalykų, back to the basics, kaip sakoma.“