Beata Nicholson pristatė specialų užkandį krepšinio aistruoliams

Beata Nicholson / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Beata Nicholson / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2013-08-27 12:04
AA

Kad Lietuvos krepšinio gerbėjams „EuroBasket 2013“ žiūrėjimas būtų ne tik aistringas, bet ir skanus, pasirūpino Beata Nicholson.

Kulinarinių knygų autorė „Stars & Legends“ sporto bare antradienį pristatė užkandį, specialiai skirtą krepšinio rungtynių stebėjimui – tortiliją su aštriu pomidorų ir jelapeno piprų padažu.

Krepšinio čempionatui skirtas Beatos Nicholson užkandis (22 nuotr.)
+16

Kaip teigė „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas, penktadalis Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių Europos krepšinio čempionatą, planuoja tai daryti su draugais kavinėse ir baruose. Tai paaiškėjo po atliktos apklausos.

Bare su draugais Europos krepšinio čempionatą dažniausiai planuoja stebėti vyrai, taip pat jauniausi respondentai ir didmiesčių gyventojai. 58 % Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių „Eurobasket 2013“, darys tai namie su šeima, o 28 % – namie su draugais.

„Man būtų įdomu padaryti tyrimą, ką lietuviai labiausiai mėgsta kramsnoti žiūrėdami krepšinį. Ta tema esu net nufilmavusi laidą, – pristatyme kalbėjo Beata ir paragino lietuvius šiuo metu rinktis ne keptą duoną su sūriu, o daržoves. Būtent iš jų ir gaminama speciali tortilija. – Valgome ir laukiame pergalių!“ Ji taip pat patikino, kad šiame patiekale yra mažiau kalorijų, nei daugelio taip mėgstamuose užkandžiuose.

Specialų užkandį „Viasat lėkštė“ bus galima rasti trijuose baruose „Stars and Legends“ Vilniuje, „Republic“ Kaune ir „Friedricho baras“ Klaipėdoje, norint nemokamai paragauti šio patiekalo, reikės registruotis TV3 „Facebook“ puslapyje.

Beata Nicholson / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Specialus Europos krepšinio čempionato užkandis: tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu

Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus. Kuomet jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais. Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, malto kumino, vos vos ciberžolės, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.

Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją su keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų. Supjaustome riekelėmis.

 

Ingridientai daržovių ir pupelių troškiniui:

4 šaukštai aliejaus

1 didelė paprika

2 svogūnai

1 maža cukinija

2 nedidelės morkos

2 šaukštai pomidorų pastos

100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės)

1 šaukštelis kumino

1 šaukštelis džiovinto raudonėlio

1 šaukštelis paprikos miltelių

20–30 g marinuotų jalapenų

druskos ir pipirų

200 g tarkuoto sūrio

 

Aštrus pomidorų padažas – salsa:

Sumaišome konservuotus pomidorus su šviežiais nuluptais ir supjaustytais gabaliukais pomidorais. Galima dėti aitriąją smulkiai supjaustytą papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai. Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.  

 

Pomidorų padažui jums reikės:

5 pomidorų

1 mėlynojo svogūno

10 g jalapeno marinuotų pipirų

arba (pusės šaukštelio aitriųjų paprikų arba aitriųjų paprikų prieskonių pagal skonį)

pusės citrinos sulčių

druskos

Saujos šviežios kalendros.

Beata Nicholson / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.