Bekingemo rūmai atvėrė virtuvės duris: išvyskite, kaip gaminamas vestuvinis tortas
Konditerė Claire Ptak jau ėmėsi svarbiausio savo gyvenime projekto – torto, skirto princo Harry ir Meghan Markle vestuvėms, gaminimo. Virtuvės virtuozė leido įkišti nosį į virtuvę ir pasižiūrėti, kaip gaminamas karališkas vestuvinis tortas.
Jau kelias dienas Claire leidžia Bekingemo rūmuose, kur kepa torto biskvitus, ruošia kremą pertepimui.
Vestuvinį tortą sudaro citrininis biskvitas, sulaistytas šeivamedžio žiedų sirupu. Biskvitus ji pertepė citrinomis kvepiančiu varškės kremu, o patį tortą aptepė sviestiniu šveicariško morengo kremu, į kurį įmaišė šeivamedžio žiedų sirupo.
Šeštadienį rūmų darbuotojai išveš tortą į Vindzoro pilį. Ten Claire papuoš tortą gyvų gėlių žiedais.
Iš viso princo Harry ir Meghan Markle vestuviniam tortui Claire panaudojo 200 Amalfi citrinų, 500 ekologiškų kiaušinių iš Safolko apylinkių, 20 kg sviesto, 20 kg miltų, 20 kg cukraus ir 10 butelių Sandringamo šeivamedžių žiedų sirupo.
Kalifornijoje užaugusi C.Ptak atsidarė kepyklėlę „Violet Bakery“ Londone 2010-aisiais. Su būsima princo Harry nuotaka ji susipažino prieš kelerius metus, kai Meghan ėmė interviu iš Claire savo tinklaraščiui TheTig.com.
Pagal ilgametę tradiciją, per karališkąsias vestuves iškepami du vestuviniai tortai. Pagrindinis jų, pagal tradicijas, turėtų būti vaisinis, tačiau jaunavedžiai ją sulaužė. Vėliau šeivamedžio žiedų tortas bus supjaustytas gabaliukais, supakuotas ir išsiųstas paštu kiekvienam svečiui kaip padėkos ženklas.