Beržų sula – gyvas vanduo
Beržų sula yra tradicinis gėrimas tose šalyse, kur minusinė temperatūra pasiekia 20-30 laipsnių Celsijaus. Beržų sula gaunama tik tuo metu, kuomet prasideda jos tekėjimas iš medžių – tai yra ankstyvą pavasarį. Priklausomai nuo gamtos procesų, gavyba yra galima labai trumpą laikotarpį – maždaug keturias savaites. Iš tiesų – tai medžio vanduo, tačiau filtruotas, dėl to sula įgauna saldų, bet gaivų ir šviežią skonį.
3-4 valandų laikotarpyje beržų sulą sudaro biologiškai aktyvus vanduo, kurio molekulės dar nėra išsiskaidžiusios, jos susijungusios į grupes, kurios dar žinomos kaip skystieji kristalai. Jeigu šis skystis patenka į žmogaus kūną būtent tokioje stadijoje – jis lengvai įsitraukia į visą medžiagų apykaitą ir yra daug efektyvesnis nei įprastomis sąlygomis. Todėl žmonės ir sako, kad beržų sula yra gyvas vanduo.
Svarbu tai, jog beržų sulą gali gerti kiekvienas žmogus, kadangi ji nesukelia jokių alerginių reakcijų.
Ypatinga beržų sulos sudėtis arba laiko stebuklas MÁDARA kosmetikoje
Tuose regionuose, kur beržų sula išgaunama – tradiciškai yra geriama iškart, kai tik ištekinama iš medžio. Ji saldi, bet turi labai mažai kalorijų – tik 3,5 kalorijų 100 mililitrų. Intensyvaus sulos judėjimo aukštyn metu beržų šaknys maitinasi dirvos vandeniu, per žiemą sukaupusiu daugybę naudingų elementų. Šio proceso metu vyksta mineralinių medžiagų, druskų ir biologiškai aktyvių medžiagų sintezė. Visa tai sudaro skystį, kuris maitina ir žadina medį aktyviems gyvybiniams procesams. Taigi, sulai patekus į žmogaus organizmą – vienu metu kūno ląstelės yra aprūpinamos organizmui svarbiomis medžiagomis: vitaminais, mikroelementais, amino rūgštimis, taninais, gliukoze, fruktoze. Oda, gavusi pakankamą kiekį šio vertingo skysčio, tampa akivaizdžiai skaistesnė.
Biologinis beržų ūkis „Sula“ Latvijoje
Beržų suloje yra daugybė mineralų ir kitų veikliųjų medžiagų, kurios palengvina ir toksinų išvalymą beijų pašalinimą iš kūno.Dėl visų šių puikių beržų sulos savybių, Latvijos ekologiškos kosmetikos gamintojai MÁDARA pristato produktų liniją TIME MIRACLE (iš ang.k.“laiko stebuklas“). Trys nuostabūs odos senėjimo priežastis stabdantys dieninis, naktinis ir paakių kremai yra gaminami beržų sulos pagrindu.
MÁDARA kompanija, kartu su Latvijos Bioanalitikos ir Biodosimetrijos metodų laboratorija sukūrė unikalų bevandenį ląstelių atstatymo kompleksą Galium7 (G7) , kurio pagrindas – beržų sula, išgaunama iš ekologiškų beržų ūkių.
Įrodyta, jog beržų sula ir stimuliuoja epidermio bei tikrosios odos ląstelių augimą, ir atitolina ląstelių senėjimo procesus. Tikrosios odos (dermis) ląstelės atsakingos už kolageno ir elastino sintezę, jaunystės proteinus.
„Beržų sula veikia kaip antioksidantas, minimizuodama aplinkos poveikį, kuris lemia odos senėjimą“, – patvirtina p. Janis Ancans, tyrėjas ir habilituotas biologijos mokslų daktaras.
Pažangus senėjimą stabdantis dieninis ir naktinis kremai yra skirti visiems odos tipams (moterims, vyresnėms nei 30 metų). Šie kremai atstato odos DNA ir apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio. Ypatinga jų savybė – naujų proteinų gamybos stimuliavimas.
Atliktų tyrimų duomenimis – 91 % moterų sakė, kad po kremų naudojimo, jų oda atrodo daug lygesnė, o 89 % moterų teigė, kad po 4 savaičių žymiai sumažėjo smulkių raukšlelių (atlikta spectrofotometrinėintrakutaninė analizė, placebo-kontroliuojamas tyrimas).
Senėjimą stabdantis paakių kremas sustiprina ir atstato odą, sumažina nuovargio bei juodų ratilų po akimis požymius. Šis kremas lygina smulkias raukšleles. Atliktų dermatologinių ir vartotojų tyrimų duomenimis, 93% moterų pastebėjo, kad po 4 savaičių kremo naudojimo, aplink akis žymiai sumažėjo smulkių raukšlelių skaičius ir oda atrodo daug jaunesnė, o 91 % moterų sakė, kad po kremo naudojimo, jų oda labiau švyti ir yra daug lygesnė.
Beržų sulos Sudėtis:
• Kalis 120 mg/l
• Kalcis 70mg/l
• Magnis 11mg/l
• Manganas 1,2 mg/l
• Cinkas 1,5mg/l
• Geležis 0,1mg/l
• Fosforas 6,4 mg/l
• Natris 0,2 mg/l
• Riebalai –iki 0,1g/100 ml
• Baltymai – iki 0,1g/100 ml
• Angliavandeniai – maždaug 0,9g/ 100ml
• Vaisių rūgštys ( obuolių -100-600, sukcinato – 10-300, fosforo 10-50, citrinų – 5-20 mg/l)
• Fruktozė – 0,5 g/100 ml gliukozės.