Besiruošiant Kūčioms: Alfo Ivanausko moderni silkė pataluose
Silkė neatsiejama nuo Kūčių stalo – su grybais, svogūnais, morkomis, burokėliais... Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, šioms Kūčioms siūlo transformuoti visiems pažįstamą silkę pataluose ir suteikti jai daugiau Azijos skonio.
„Azijietiškas gatvės maistas ir toliau lieka ant bangos. Todėl per šias Kūčias šalia tradicinės silkės pataluose siūlau paruošti ir tokį variantą – donburi, arba japonišką ryžių dubenėlį su silke. Nebijokite žaisti – majonezą nudažykite liofilizuotais burokėliais, o bulves pakeiskite ryžiais“, – sako A. Ivanauskas, ragindamas nebijoti žaisti virtuvėje.
Pasak jo, gaivos šiam receptui suteikia agurkas ir avokadas, o ypatingo skonio – pasirinkta silkė „matjes“.
Alfo silkės dubenėlis („donburi“)
Jums reikės:
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukštelio šviesiojo sirupo
100 g virtų ryžių
50–80 g naminio majonezo
1 šaukšto liofilizuotų burokėlių
½ šaukštelio vasabio
½ ilgojo agurko
1 prinokusio avokado
1 „matjes“ silkės
1 šaukšto ikrų
Kalendrų lapelių
Paruošimo eiga:
- Sumaišykite actą, šviesųjį sirupą ir šiuo mišiniu pagardinkite ryžius.
- Majonezą sumaišykite su liofilizuotais burokėliais ir vasabiu.
- Smulkiai supjaustykite agurką, avokadą ir silkę.
- Į dubenėlį sudėkite ryžius, silkę, agurkus, avokadus, įdėkite majonezo ir ikrų. Puoškite kalendromis.