Itališki sumuštinukai brusketos – puikus užkandis. Ant traškios paskrudintos duonos galite dėti mėgstamus sūrius, vaisius, daržoves, uogas, salotų lapus ir kt. Šeštadienio vaišėms pasigaminkite brusketų su figomis ir vytintu kumpiu.
Jums reikės: itališkos duonos čiabatos, mocarelos sūrio, figų, gražgarsčių, vytinto kiaulienos kumpio, balzamiko acto.
- Duoną supjaustykite riekelėmis, mocarelą ir figas – griežinėliais.
- Ant kiekvienos čiabatos riekelės dėkite po du gabaliukus mocarelos ir figų.
- Pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min.
- Ant paskrudusios čiabatos dėliokite vytintą kumpį ir gražgarsčių lapelius.
- Pašlakstykite balzamiko actu ir skanaukite.