Brusketos su figomis

Brusketos su figomis / Redakcijos archyv.
Brusketos su figomis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Itališki sumuštinukai brusketos – puikus užkandis. Ant traškios paskrudintos duonos galite dėti mėgstamus sūrius, vaisius, daržoves, uogas, salotų lapus ir kt. Šeštadienio vaišėms pasigaminkite brusketų su figomis ir vytintu kumpiu.

Jums reikės: itališkos duonos čiabatos, mocarelos sūrio, figų, gražgarsčių, vytinto kiaulienos kumpio, balzamiko acto.

  • Duoną supjaustykite riekelėmis, mocarelą ir figas – griežinėliais.
  • Ant kiekvienos čiabatos riekelės dėkite po du gabaliukus mocarelos ir figų.
  • Pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min.
  • Ant paskrudusios čiabatos dėliokite vytintą kumpį ir gražgarsčių lapelius.
  • Pašlakstykite balzamiko actu ir skanaukite.