Bulviakasio vaišės. 15 gardžių receptų

Keptos bulvės / Fotolia nuotr.
Keptos bulvės / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Daržininkai jau džiaugiasi šviežių bulvių derliumi. Kas mažesniu, kas didesniu.

Bet kuriuo atveju, šia proga pasigaminti iš šios mūsų šalyje neabejotinai populiariausios daržovės išties puiku. Nors tarp sveikos gyvensenos specialistų bulvių reitingai, deja, ne patys aukščiausi, visgi lietuviais esame mes gimę – daugelis mūsų be šio šakniavaisio tikriausiai vargiai įsivaizduoja savo valgiaraštį. 

Taigi ką daryti: braukti iš valgiaraščio bulves ar ignoruoti sveikos mitybos žinovų pastebėjimus. Šiuo atveju, tikriausiai kaip ir daugeliu kitų, galioja paprastas, bet teisingas principas: svarbu saikas.  Be to, derėtų pastebėti, kad bulvės tikrai nėra bevertės daržovės. Jose nestinga įvairių mikroelementų ir vitaminų: kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folio rūgšties, karoteno. Taigi ruošiame ir skanaujame!

{recipe|107}
{recipe|254}
{recipe|570}
{recipe|1028}
{recipe|1430}
{recipe|1431}
{recipe|1434}
{recipe|1436}
{recipe|1869}
{recipe|1997}
{recipe|2104}
{recipe|2675}
{recipe|2684}
{recipe|3120}
{recipe|3172}

DAUGIAU PATIEKALŲ IŠ BULVIŲ IEŠKOKITE ČIA.