Būrys žinomų veidų susirinko į laidos naujojo sezono pristatymo vakarėlį: tarp jų – L.Suodaitis

Erika Vitulskienė, Vaida Poderytė-Bernatavičė, Ineta Stasiulytė ir Aistis Mickevičius, Laurynas Suodaitis ir Renata Šakalytė / Tomo Petrovskio nuotr.
Erika Vitulskienė, Vaida Poderytė-Bernatavičė, Ineta Stasiulytė ir Aistis Mickevičius, Laurynas Suodaitis ir Renata Šakalytė / Tomo Petrovskio nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Pirmadienio vakarą žinomi Lietuvos veidai ir bene ilgiausiai gyvuojančios kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ kūrybinės komandos nariai rinkosi į naujojo sezono pristatymo vakarėlį, kuriame netrūko nuoširdžių pokalbių, juoko ir, žinoma, skanaus maisto.

Jau šešioliktą sezoną šį rudenį pradėjusi kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ į TV3 televizijos žiūrovų namus sugrįžo su dideliais pokyčiais. Norėdami paminėti naujojo sezono pradžią, laidos kūrybinė komanda sukvietė laidos partnerius bei buvusius ir būsimus laidos pašnekovus – įdomiausius ir žinomiausius Lietuvos veidus – naujo sezono pradžia pasidžiaugti kartu su jais.

Į renginį atvyko daugybė žinomų žmonių: Ineta Stasiulytė, Aistis Mickevičius, Saugirdas Vaitulionis, Laurynas Suodaitis, Erika Vitulskienė, Renata Šakalytė, Simona Lipnė, Viktorija Šaulytė, Joringis Šatas, Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius, Simona Starkutė, Jolanta Svirnelytė, Dilan Dampella Gamage, Diana Dargienė su dukra Une ir kiti.

„Virtuvės istorijos“ naujojo sezono atidarymo vakarėlio akimirka
„Virtuvės istorijos“ naujojo sezono atidarymo vakarėlio akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

Taip pat vakarėlyje dalyvavo ir laidos vedėjai – Ilona Juciūtė ir Robertas Svetlauskas, laidos prodiuserė, prodiuserinės kompanijos „TV Topas“ vadovė Vaida Poderytė-Bernatavičė bei visa likusi kūrybinė komanda, kuri vienbalsiai tikina, kad šis sezonas tikrai bus išskirtinis!

O laida „Virtuvės istorijos“ šį sezoną į eterį sugrįžo išties atsinaujinusi – ištikimus žiūrovus džiugina ne tik nauja, moderni ir šiuolaikiška studija, bet ir pasikeitusi laidos koncepcija – pas I.Juciūtę studijoje apsilankantys svečiai turi atskleisti savo TOP 3 ingredientus, be kurių neįsivaizduoja nei dienos, o Ilona, naudodama tuos ingredientus, turi sukurti receptą, kurį laidoje ir pagamina kartu su laidos svečiu. Recepto gamybą lydi atviri pokalbiai ir pačios įdomiausios virtuvės istorijos!

Na, o Ilonos kolega, grilio guru R.Svetlauskas žiūrovus stebina nesudėtingai pagaminamais, bet labai gardžiais grilio patiekalais savo naujoje rubrikoje „Grilio istorijos“.

Naujojo sezono pristatymo renginys neatsitiktinai vyko virtuvės projektų studijoje „DOMDOM“, mat būtent čia virtuvės profesionalai kartu su buitinės technikos ekspertais „Prenta“ yra sukūrę ir naują studiją laidos „Virtuvės istorijos“ filmavimams.

„Virtuvės istorijos“ naujojo sezono atidarymo vakarėlio akimirka
„Virtuvės istorijos“ naujojo sezono atidarymo vakarėlio akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

Renginio metu savo žodį tarusi ilgametė laidos vedėja Ilona Juciūtė džiaugėsi, kad „Virtuvės istorijos“ jai yra ne darbas, o tiesiog šventė.

„Labai džiaugiuosi, kad esu šio projekto dalimi jau tiek metų! Ši laida gyvuoja jau labai ilgai, o aš turiu galimybę būti jos vedėja – tai yra nepakartojama. Kiekvienais metais šis projektas keičiasi ir tobulėja, o kartu su juo tobulėju ir aš. Dirbti su pačia nuostabiausia komanda bei man brangiais draugais yra vienas malonumas“, – kalbėjo laidos vedėja I.Juciūtė.

Ilonai antrino ir jos kolega, šefas R.Svetlauskas, teigęs, kad „Virtuvės istorijų“ filmavimų metu jis visada puikiai praleidžia laiką.

„Prieš kelis metus gautas pasiūlymas prisijungti prie šios laidos buvo netikėtas, tačiau šiandien tikrai džiaugiuosi sutikęs. Turiu gausybę kitų darbų ir laiko – visada maža, tačiau „Virtuvės istorijų“ filmavimai visada labai smagūs ir maloniai nuteikiantys. Labai džiaugiuosi laidos dėka galėdamas puoselėti grilio kultūrą Lietuvoje, edukuoti žmones bei dalintis pačiais geriausiais „Kamado Bono“ receptais“, – pasakojo R.Svetlauskas.

Susirinkusius svečius bei laidos kūrybinę komandą sveikino ir naujosios filmavimo studijos įkūrėjai – „DOMDOM“ ir „Prenta“ atstovai.

„Būdami virtuvės baldų kūrėjai ir gamintojai džiaugiamės, jog būtent „DOMDOM“ virtuvėje vyks laidos pokalbiai ir kulinariniai atradimai kartu su išskirtinėmis asmenybėmis. Visada akcentuojame, kad virtuvė yra vieta, kur verda ne tik puodai, bet ir įdomiausi pokalbiai bei gyvenimas. Mūsų tikslas kiekvienam klientui sukurti savą virtuvę, kuri atspindėtų individualią asmenybę ir jo gyvenimo stilių. Įkvėpti asmenybių archetipų kartu su Lietuvos dizaineriais sukūrėme ir pristatėme skirtingus stilius, kurie padeda atrasti individualiai, savai virtuvei tinkančius sprendimus. Valdome visus virtuvės baldų kūrimo ir įgyvendinimo procesus, kad kelionė būtų kuo sklandesnė ir lengvesnė“, – teigė „DOMDOM“ direktorė Rasa Kaminskienė.

Buitinės technikos profesionalų „Prenta“ personalo vadovė Sandra Česnavičienė taip pat pasidžiaugė prijungusi prie ilgametės kulinarinės laidos.

„Labai smagu, kad suvienijome jėgas su laida „Virtuvės istorijos“. Rūpinamės, kad mūsų buitinė technika procesus virtuvėje palengvintų, sutrumpintų, o maisto gaminimas taptų džiaugsmu! Esame laimingi, kad ir laidos svečiams, ir laidos vedėjai laikas, praleistas laidos studijoje, tapo malonumu! Savo srityje dirbame jau daugybę metų, „Prenta“ studijose siūlome išskirtinį, žinomiausių gamintojų produkcijos spektrą ir plačiausią įmontuojamos buitinės technikos asortimentą vienoje vietoje. Dalį jos žiūrovai jau gali įvertinti stebėdami „Virtuvės istorijų“ laidas!“ – kalbėjo S.Česnavičienė.

Kaip ir pridera, kulinarinės laidos vakarėlyje vienu svarbiausiu akcentu tapo vaišės. Renginyje nestigo itin gardžių bei gurmaniškų gastronominių gėrybių, kuriomis pasirūpino švenčių maitinimo profesionalai „Spoon to the moon“.

Svečiai mėgavosi tokiais užkandžiais, kaip miško grybų ir trumų crostini, kišu su burokėliais bei ožkos sūriu, krevetėmis su jūros dumbliais, artišokų, krabų mėsos bei lašišos ikrų užkandžiais ir kitais skanėstais.

Prasidėjusiu naujuoju sezonu bei laidos sėkme garsiai džiaugėsi ir laidos prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė. Anot jos, vienas pagrindinių sėkmingos laidos recepto ingredientų, žinoma, yra darniai veikianti kūrybinė komanda.

„Man be galo gera, kad tokiame greitame ir sparčiai besikeičiančiame pasaulyje yra dalykas, kuris nesikeičia – tai žiūrovų ritualas šeštadienio rytus leisti su „Virtuvės istorijomis“. Šį rudenį laidą pradėjo jau šešioliktą sezoną ir, ko gero, kiekvienas sutiks, kad tai yra išties solidu. Noriu iš visos širdies padėkoti savo komandai, nes kaip ir daug kur gyvenime, taip ir kuriant laidas, svarbiausia yra darniai veikianti, atsidavusi kūrybinė komanda, o mūsiškė būtent tokia ir yra! Taip pat labai ačiū televizijai bei laidos partneriams, kurių dėka ši laida apskritai egzistuoja, kasmet vis auga, tobulėja ir gerėja“, – sakė prodiuserė V.Poderytė-Bernatavičė.

Renginio metu buvo pristatytas ir oficialus „Virtuvės istorijų“ treileris. Jį galite pamatyti čia:

Ilgametė kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ naują sezoną pasitiko atsinaujinusi tiek vizualiai, tiek konceptualiai – laidos vedėja, šefė, kulinarinių knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė su žiūrovais sveikinasi iš naujos, modernios studijos, kurioje kaskart apsilankęs vis kitas svečias žiūrovams atskleidžia įdomiausias ir slapčiausias savo virtuvės istorijas.

Naujojoje studijoje Ilona su svečiu – žinomu šalyje žmogumi – kaskart gamina patiekalą, kurio receptą laidos vedėja sukuria naudodama TOP 3 svečio nurodytus ingredientus.

Kokie tai ingredientai? Galbūt vaikystės nostalgiją keliantis cinamonas, kuriuo močiutė gardindavo bandeles? Galbūt – kelionės po Italiją metu atrasta trumų pastą? O gal laidos svečias tiesiog negali gyventi be... grietinės? Koks patiekalas iš tų ingredientų gims?

Na, o rubrikoje „Grilio istorijos“ kepsninių meistras, šefas Robertas Svetlauskas dalinasi savo kurtais grilio receptais ir, žinoma, naudingais patarimais BBQ mėgėjams.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – naujajame „Virtuvės istorijų“ sezone, šeštadieniais, 10 val. tik per TV3.