Buvęs operos dainininkas, pirmasis someljė čempionas bičiulius sukvietė į naują gurmanišką vietą
„Netoli nukeliavom – per senamiestį į Pranciškonų gatvę. Ateikit pažiūrėti, kaip įsikūrėm, ką skanaus duodam ir kaip terasoje sėdime“, – taip bičiulius į naujo bistro vasaros terasos atidarymo vakarėlį Vilniuje kvietė Dainius Vasiliauskas.
Buvęs operos dainininkas ir pirmasis Lietuvos someljė čempionas terasos įkurtuvių vakarėlį surengė antradienio vakarą. Čia netrūko nei smagių pokalbių, nei muzikos, kuria pasirūpino Rimas Šapauskas.
Į vakarėlį atvykusi Jurgita Jurkutė Žmonės.lt sakė, kad pirmą kartą šį sezoną susiruošė į kavinės terasą, paprastai ji valgo namuose.
„Aš labai mėgstu gaminti ir valgyti namuose, nes netoleruoju tam tikrų produktų. Todėl man restoranuose kartais būna nelengva išsirinkti.“
Mantas Petruškevičius pasakojo, kad valgymas ne namie yra jo kasdienybė: „Mano gyvenimo būdas toks. Aš labai retai valgau namuose, dažniausiai pas draugus, kurie gamina. Kadangi vienas gyvenu, vienam gaminti neįdomu, tai to ir nedarau. Todėl restoranų, kavinių maistas – man kaip naminis maistas.“
Jo teigimu, gerų restoranų Lietuvoje trūksta. „Man patinka restoranų atmosfera, žmonės. Pas mus Lietuvoje gerų vietų nėra itin daug, bet aš turiu savo mėgstamiausias, kur man patikima, ir jose lankausi.“
Kai kuriems restoranams Mantas turėjo pastabų dėl per didelių porcijų. „Primala, padaro dideles porcijas, o man, nors ir gero maisto, reiktų mažiau valgyti“, – juokėsi Mantas.
Kadangi Agnė Grigaliūnienė turi mažų vaikų, jai dažnai tenka gaminti namuose. Tačiau verslininkei būtent labiau ir patinka su draugų šeimomis vykti į sodybas, visiems kartu leisti laiką ir gaminti.
„Šiandien grįžau po darbo, greit persirengiau neformalia apranga ir iškart kilo Jonytės ašaros, Gabyčio klausimas: „Kur tu eini, mama?“. Todėl tenka būti namuose, nors nepasakyčiau, kad mums tai nepatinka. Dėl to ir valgį pradėjau gaminti namuose. Mums patinka kviestis draugus, vykti į sodybą, į Nidą.
Vasarą dar išeiname į miestą, bet šiaip dauguma turi mažų vaikų, tai tenka paisyti visų interesų: kad smagiai ir vaikai, suaugusieji pabūtų. Ir tai dažniausiai būna namuose su vaikais, su draugais ir tėvais“, – pasakojo Agnė.
Tuo tarpu svečius į terasos atidarymą sukvietusio verslininko D.Vasiliausko gyvenime opera liko toli praeityje, o prie pianino jis sėda tik laisvalaikiu, tuomet, kai nusiriša „Pranciškonų“ bistro užrašu papuoštą prijuostę.
Per pirmąsias darbo savaites bistro pamėgusios meno, muzikos ir mados pasaulio garsenybės visai nesistebi, kai juos aptarnauja dabar jau dviejų restoranų savininkas – „Saint Germain“ įkūrėjas.
Per 11 metų šį restoraną aplankė daugybė garsių žmonių. Jau tapo tradicija, kad į kino filmavimus Vilniuje atvykę, čia užsuka pasaulinio garso aktoriai. Restorane svečiavosi aktoriai Jeremy Ironsas, Johnas Malkovichius, Danielis Craigas, Naomi Watts, italų režisierius Gabriele Salvatores.