Televizijos žurnalistas Orijus GASANOVAS (33) juokauja, kad yra cepelinų valgymo vis kitoje šalyje rekordininkas. Šiemet jis jų skanavo Maldyvuose, kur kelioms savaitėms ištrūko filmuoti reportažų „Orijaus kelionėms“. Kadangi čia šiuo metu ypač daug pažįstamų lietuvių, cepelinų dieną paminėjo puotoje su jais.
Šį patiekalą gamino ten viešintis jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas, o jam talkindami bangladešiečiai kraipė galvas – šitai paruošti yra reikalų, tai neabejotinai pats sudėtingiausias receptas jų gyvenime! Tik štai didžkukuliai buvo netradiciniai – su tunu ir vištiena, nes musulmoniškame krašte kiaulienos nerasi. Užtat spirgučiams naudotas iš Lietuvos atsivežtas kumpis. „Tuną susižvejojome patys. Patikėkite, jų ten kimba kaip reikiant. Vietiniai tuną naudoja įvairiems patiekalams: kotletams, troškiniams, jį paruošia taip, jog kartais net sunku atspėti, kad tai – ne gyvulio mėsa. Ir valgydamas cepelinus su tunu net gali sudvejoti, ar įdaras išties iš žuvies. Tik ne visi tautiečiai išdrįso paragauti neįprastų cepelinų ir mieliau rinkosi priimtinesnį variantą su vištiena. O man – labai patiko!“⦿