Skani vieta – Čia išmoksite mėgautis žalia žuvimi

Restoranas „Narushi“ / Indrės Kazėnaitės nuotrauka
Restoranas „Narushi“ / Indrės Kazėnaitės nuotrauka
RIMA AUKŠTUOLYTĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

Japoniško maisto restoranėlis „Narushi“ Vilniaus stoties rajone atidarytas pernai ir iškart iš lūpų į lūpas apie jį ėmė sklisti rekomendacijos. Neteko girdėti nė vieno blogo atsiliepimo. Tad nenuostabu, kad staliuką patariama užsisakyti iš anksto.

Beje, jei kyla klausimas dėl pavadinimo, neskubėkite ieškoti vertimo iš japonų kalbos. Jis atsirado iš restorano šefo ir idėjos autoriaus Karolio Narušio pavardės.

Maistas. Kai pirmą kartą lankiausi, pavyko gauti vietą prie baro – ten, kur gali stebėti, kaip ruošiamas maistas. Sužavėjo ne tik procesas, bet ir galimybė pakalbinti virtuvės šefą, jis noriai pasakojo apie ingredientų subtilybes ir patiekalų gaminimo būdus. Restorano svečiams dažniausiai ruošiama pati įvairiausia žalia žuvis. Produktai atkeliauja iš Japonijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos.