Dangaus restoranas atskleidė, kas pirmieji ir kuo vaišinsis Kaune

Kauno miesto Studentiškasis choras / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Kauno miesto Studentiškasis choras / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Kitą ketvirtadienį, rugpjūčio 22 d., šalia Kauno pilies trims dienoms įsikurs pirmą kartą į laikinąją sostinę atvykstantis restoranas „Dinner in the Sky“, dėl neįprastos koncepcijos tituluojamas vienu originaliausių pasaulyje. Atidarymo metu pusryčių į 50 m aukštį pirmieji pakils šių metų „Chorų karų“ nugalėtojai – Kauno Studentiškojo choro nariai kartu su generolais „16Hz”. Jie danguje žada atlikti ir keletą savo mėgstamų kūrinių.

Turo Kaune metu dangaus restorano virtuvei vadovaus vienas perspektyviausių jaunųjų Baltijos šalių šefų Mihkel Heinmets, vadovaujantis restoranams „Degustare“ (Rygoje) ir „Wiegand“ (Taline).

„Dinner in the Sky“ svečiams jis žada gurmaniškus pusryčius, pietus ir vakarienes. Per valandą trunkančią vakarienę kauniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis keturiais patiekalais su priderintais gėrimais – šampanu, vynu ir konjaku.

Pirmajam užkandžiui M.Heinmets pasiūlys lašišą su svogūnais grietinėlėje, pagardintus rūkyta druska bei duona, antrajam – veršienos kapotinį su marinuotais šakniavaisiais, skrudintais kedro riešutais, sviesto padažu ir grietine.

Pagrindiniam patiekalui virtuvės šefas paruoš 24 val. troškintą jaučio žandą su traškiais svogūnais, kalafiorų ir pastarnokų piurė, sezoniniais grybais ir veršienos sultiniu, o desertui – žaliąsias citrinas ir kokosus su itališku degintu morengu.

Taip pat norintys galės rinktis ir trumpesnius pakilimus su šampanu ar kokteiliais danguje. Kadangi Kaune restoranas viešės trumpiau nei sostinėje, organizatoriai vietų rezervacijomis ragina pasirūpinti iš anksto. Tai galima padaryti interneto svetainėje Dinnerinthesky.lt/bron

Pasak organizatorių, lietus restorano darbui įtakos neturi – virš 22 vietų platformos įrengtas stogas, taip pat svečiai gali gauti apsiaustus nuo lietaus.

Dangaus restoraną „Dinner in the Sky“ amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.