Danguje pietavusi Šorena: „Labai to laukiau, nes pernai negalėjau kilti dėl nėštumo“

Šorena Džaniašvili / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Šorena Džaniašvili / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2013-05-28 11:57
AA

Dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ savo naują sezoną antradienį pradėjo ne kur kitur, o Vilniuje. Kaip ir praėjusiais metais į išskirtinius pietus ar vakarienę senamiesčio padangėje buvo keliami pramogų, verslo, politikos ir mados pasaulių atstovai, gurmanai, ekstremalių pojūčių mėgėjai.

Antradienį pasimėgauti pietumis danguje kilo stilistai Agnė Jagelavičiūtė ir Kęstas Rimdžius, dainininkė Šorena, menininkė Agnė Kišonaitė, TV laidų vedėja Aistė Stonytė-Budzinauskienė su vyru Dariumi, dainininkė Erica Jennings su seserimi Anne, žurnalistė Lavija Šurnaitė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

Žinomi žmonės mėgavosi pietumis virš Vilniaus senamiesčio (36 nuotr.)
+30

Prieš kilimą į dangų, Žmonės.lt kalbinta Šorena Džaniašvili tikino, kad aukščio tikrai nebijo ir labai laukia pietų danguje. „Jei bijočiau, tikrai čia neičiau. Kam kankinti save“, – šypsodamasi sakė dainininkė. Praėjusiais metais, kuomet dangaus restoranas pirmą kartą viešėjo Vilniuje, moteris negalėjo kilti, mat ėjo paskutiniai jos nėštumo mėnesiai.

„Girdėjau, kad šiandien gamina puikus šefas, tad labai laukiu. Pirmą kartą pietausiu tokioje neįprastoje vietoje“, – prisipažino Šorena. Antradienį visiems kylantiems į dangų gamino Rolandas Gauthieras. Žinomus žmones jis vaišino jūrų velniu su avokadu, karveliu su kviečių želmenimis bei „Vacherin“ karvės pieno sūriu su braškėmis. 

Nusileidusi ant žemės, Šorena ir jos bičiulė menininkė A.Kišonaitė Žmonės.lt pasidžiaugė šia patirtimi. Ir nors Šorena sėdėjo prie krašto, tikino baimės visai nejautusi. „Tikrai nebaisu, labai faina. Mes visur sukinėjomės, fotografavomės“, – džiaugsmu tryško draugės.

„Dinner in the Sky“ pietūs / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilnius iš paukščio skrydžio

Gegužės 28-birželio 1 dienomis Vilniuje į dangų kylančio restorano svečiams patiekalus gamins prancūzų restorano „La Gernouillèrie“ virtuvės šefas ir savininkas R.Gauthieras, Vilniaus „Kempinski“ restorano „Telegrafas“ šefas Ciaranas Gantly, Mihkelas Heinmetsas, vadovaujantis restoranams „Degustare“ Rygoje ir „Wiegand“ Taline, bei žuvies ir jūros gėrybių restorano „Žuvinė“ šefas Algirdas Gečas.

„Dinner in the Sky“ restorane vienu metu maistu ir vaizdu iš paukščio skrydžio mėgautis 22 žmonės. Kartu su jais į dangų kyla ir virtuvės šefas, kuris, patiekdamas patiekalus, bendrauja su svečiais. Speciali platforma pakyla į 50 metrų aukštį, tad Vilniaus gyventojai ir svečiai gali mėgautis dar nematytu vaizdu į sostinę ir jos senamiestį. Žurnalas „Forbes“ šį dangaus restoraną yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką.

„Dinner in the Sky“ pietūs / Lukas Balandis / BNS nuotr.