Deivydas Praspaliauskas – atvirai apie virtuvės šefo gyvenimo dilemas
Vienas garsiausių Lietuvos šefų, burokėlių ambasadoriumi tituluojamas Deivydas Praspaliauskas savo karjerą pradėjo kaip indų plovėjas Danijoje. Tačiau jam pakako darbštumo, užsispyrimo ir talento, nes jau būdamas 23 metų Vilniuje atidarė savo restoraną.
„Žinių radijo“ laidoje „Skonio iššūkis“ D. Praspaliauskas lygina lietuvišką ir skandinavišką virtuvę – ar žinojote, kad Skandinavijoje sumuštinius tepa sumuštinių meistrai? Taip pat apžvelgia, kaip naujos maisto mados keičia šefų kasdienybę.
„Vakaras be nors vieno incidento retai praeina. Kai nieko neįvyksta, vakarienė praeina kaip pasivaikščiojimas parke. Dėl to labai neliūdžiu, nes suprantu, kad visi turime savo nuomonių ir įsitikinimų“, – apie vegetarų, veganų, žaliavalgių ir kitų mitybos grupių poreikius restorane kalba jis.
Šefas teigia suprantantis, kodėl žmonės atsisako tam tikrų ingredientų, nes, jo nuomone, daugelis produktų nebeturi skonio ir tekstūros. Jei nori geresnės kokybės, turi mokėti daugiau, o tada atsiranda kitų iššūkių.
„Kartais atsistoji į kampą ir nori verkti, nes ne visada įperki produktus, kurių norėtum“, – atvirai sako žinomas šefas, kuris laidoje atskleis ir apie kokius naujus projektus šiuo metu svajoja.