Dekoras kitaip: vestuvių planuotojoms – degustacija neoninėje šviesoje

Degustacija neoninėje šviesoje / Jurgitos Lukos photography
Degustacija neoninėje šviesoje / Jurgitos Lukos photography
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Balandžio 23 dieną Nemuno saloje įsikūrusiame Kauno restorane „Sala“ į vestuvių planuotojų popietę rinkosi kviestiniai svečiai, nekantraujantys sužinoti ateinančio sezono maitinimo madų tendencijas.

„Floristai ant ribos“ su lyderiu Antanu Mažonu restoraną pavertė prabangaus ir ekstravagantiško vakarėlio vieta iš ateities, kuria žavėjosi Kristina Kaikarienė, Laura Vagonė, Karolina Mėginytė, Agnė Martinkėnė ir kitos planuotojos iš Vilniaus ir Kauno.

Degustacija neoninėje šviesoje
Degustacija neoninėje šviesoje / Jurgitos Lukos photography

Degustacija neoninėje šviesoje

Svečiai negalėjo nuslėpti nuostabos. Jei nežinotų, kad atėjo į vestuvių planuotojų popietę, jaustųsi tarsi patekę į patį karščiausią vakarėlį.

Neoninėje šviesoje iki šiol vestuvinių dekoro ir naujausių valgiaraščių tendencijų dar niekas nebuvo pristatęs. Restorano virtuvės šefas svečius vaišino patiekalais iš savo degustacinio valgiaraščio.

Virtuvės šefas Marius Gorodeckis atskleidė, kad sudarant valgiaraštį buvo atsižvelgta į renginio tematiką – patiekalus įkvėpė Viduržemio jūros regionų klasika. Svečiams buvo patiekta sūdytos lašišos (gravlax) su salierų remuladu, anties kepenėlių pašteto, vieno kąsnio užkandžių su anties kepenėlių paštetu, granatais ir gervuogėmis. „Sudarant valgiaraštį taip pat neapsiėjome ir be Pietų regiono, kurį sujungėme su lietuviškomis gėrybėmis. Pavyzdžiui, svečiai galėjo degustuoti itališkų ir ispaniškų mėsyčių rinkinį su brandintais karvės pieno sūriais. Valgiaraštis apgalvotas žiūrint į netradicinę erdvę ir bandant palikti klasikinius patiekalus, šiek tiek kitaip atgimusius, pateiktus kitaip, nei esame įpratę dabar matyti. Mūsų braižas yra maisto klasika su modernumo poskoniu“, – sakė virtuvės šefas M. Gorodeckis.

Vanduo tapo dekoro elementu

Degustuodami naujo valgiaraščio patiekalus svečiai taip pat gėrėjosi meistro Antano Mažono sukurtu išskirtiniu restorano dekoru, nukeliančiu į tolimą ateitį. Neoninėse spalvose ir indigo gėlėse restoraną paskandinęs dizaineris taip akcentavo 2018 metų spalvų karalienę – ultravioletinę.

„Pagrindinė patalpos dekoro mintis sujungia naujausias spalvų ir šviesų tendencijas ir akcentuoja salos idėją – vanduo ne tik aplinkui restoraną, bet ir restorane. Įkalintas ir atspindintis šviesą vanduo tampa ne tik terpe augalams pamerkti, bet ir pagrindiniu dekoro elementu“, – savo idėją apibūdino dizaineris.

Pasak jo, neoninės spalvos, lūžtanti šviesa, drąsūs sprendimai yra teisingiausias būdas ne tik pristatyti šių metų dekoro kryptis, bet ir papildyti originalų ir šiuolaikišką aplinkos interjerą. „Atėjo laikas į vestuvių dekorą pažiūrėti kitomis akimis, tegul šalia klasikos visiškai teisėtai atsistoja modernumas ir ekstravagancija. Drąsa ir unikalumas tegul tampa šių metų mada.“