Desertai už kelis eurus: 3 receptai su arbatiniais sausainiais

Tinginys / 123RF.com nuotr.
Tinginys / 123RF.com nuotr.
Šaltinis: Reklama
2023-02-17 15:14
AA

Gabalėlis pyrago ar porcija deserto kavinėje gali kainuoti ir 5 ar daugiau eurų. Tačiau tai nereiškia, kad norint taupyti, reikia atsisakyti saldėsių – pasigaminkite jų namuose. Atraskite arbatinius sausainius, iš kurių galima lengvai paruošti ne vieną puikų pyragą, o jo porcija kainuos nuo 0,8 iki 2 eurų. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai dar labiau sutaupyti gali rinkdamiesi privačių prekių ženklų produktus, tokius kaip „Iki“ ar „Clever“.

„Privačių prekių ženklų produktai dažniausiai kainuoja mažiau nei garsių gamintojų, tačiau nesusileidžia savo kokybe ar sudėtimi. Pastebėję, kad tokių produktų pardavimai itin išaugo, šiai kategorijai dažnai taikome ir akcijas. Maža to, mažiname ir kai kurių „Iki“ bei „Clever“ produktų reguliarias kainas – pavyzdžiui, sviesto kainą sumažinome 29 proc., o pieno, kefyro kainas – beveik 15 proc.“, – sako V. Budrienė.

Taigi, jei norite namuose taupiai pasigaminti desertą – išbandykite 3 nesudėtingus receptus. Tiesa, iš pradžių patikrinkite spintelių turinį. Galbūt jose rasite užsilikusių arbatinių sausainių ar kitų reikalingų ingredientų? O, jei kažko pritrūksite, išbandykite privačių „Iki“ linijų produktus.

Tinginys su riešutais ir džiovintais vaisiais / Shutterstock nuotr.

Riešutinis tinginys

Reikės:

  • 120 g „Iki“ sviesto
  • 1 skardinės „Iki“ saldinto sutirštinto pieno
  • 6 v. š žemės riešutų sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • 450 g sausainių
  • 2 saujų kepintų saulėgrąžų

Gaminimas:

Sviestą, sutirštintą pieną ir riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.

Cinamoniniai kąsneliai

Reikės:

  • 2 pakelių arbatinių sausainių
  • 100 g „Iki“ sviesto
  • 1 stiklinės „Iki“ CLEVER cukraus
  • 2 v. š cinamono

Gaminimas:

Dubenyje ištirpinkite sviestą, o kitame inde sumaišykite cinamoną ir cukrų. Sausainius sulaužykite (vieną sausainį į maždaug 4–6 panašaus dydžio gabalėlius). Kiekvieną sausainio gabalėlį pamirkykite svieste, tada apvoliokite cinamono cukruje ir dėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 1–2 minutes, kol cukrus ims karamelizuotis.

Naujas „Iki"prekybos centras Pilaitėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sausaininis varškės pyragas

Reikės:

  • 3 vnt. „Iki“ kiaušinių
  • 150 g „Iki“ CLEVER cukraus
  • 150 g „Iki“ sviesto
  • 2 pakelių arbatinių sausainių
  • 150 ml 36 proc. riebumo grietinėlės
  • 500 g „Iki“ pusriebės varškės (pertrintos)
  • 50 g krakmolo
  • Žiupsnelio vanilinio cukraus

Gaminimas:

Sausainius sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite sviestu išteptos kepimo skardos dugną ir kraštus.

Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei su likusiu cukrumi išplaktais kiaušiniais. Masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes arba kol į pyragą įdurtas pagaliukas liks sausas.