Diana Martinėlė maisto namuose negamina: „Juk tam ir yra šefai“
Trečiadienį Vilniaus prekybos centre „GO9“ duris atvėrė naujas japoniškas restoranas „Wasabi“. Atidarymo proga vakaro svečiai dalyvavo sušių degustacijoje, jos nepraleido ir tarptautinių ryšių specialistė Diana Martinėlė, čia pasirodžiusi drauge su mylimuoju Rimu Petraičiu.
Naujame japoniškos virtuvės restorane, esančiame pačiame miesto centre, trečiadienio vakarą pasirodė būrys žinomų žmonių: D.Martinėlė su mylimuoju, keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius, šokėja Monika Šalčiūtė, choreografas Šarūnas Kirdeikis, šokėja Kristina Tarasevičiūtė, šukuosenų meistras Valerijus Gigevičius ir kiti.
Visi jie savo skrandžius lepino tikrais japoniškais sušiais, kuriuos profesionalūs virėjai pagamino stovėdami tiesiai prieš garsenybių akis.
Ypatingai patenkinta vakaru liko čia apsilankiusi ir sušius degustavusi D.Martinėlė: Žmonės.lt ji tikino, kad sušiai – vienas mėgstamiausių jos patiekalų. „Dėl to čia ir apsilankėme, kad juos taip mėgstu. Sakyčiau, kad jie net pats mėgstamiausias mano patiekalas, kurį valgau kelis kartus per savaitę. Tik pati negaminu – per daug darbo“, – sakė ji.
D.Martinėlė atviravo taip pat dievinanti ir italų virtuvę, tik į ją žvelgia atsargiai – nenorėdama sugadinti laibos figūros atsisako makaronų, storapadžių picų. Užtat dievina picas plonais padais – sako, pagal skanumą – iškart po sušių. Tik lietuviškai virtuvei D.Martinėlė sako griežtą „ne“: „Taip jau sutapo, kad man skanu tai, kas sveika. Taigi tik jau ne lietuviška virtuvė! Jokių kepsnių, plokštainių, cepelinų... Tik šaltibarščius mėgstu.“
Paklausta, kaip dažnai mėgstamus patiekalus gamina namuose, D.Martinėlė tikino pati verdanti, kepanti ir kitaip gardumynus ruošianti itin retai. „Tam tiesiog nėra laiko – gaminu savaitgaliais. Darbo dienomis valgau kavinėse – juk tam ir yra šefai“, – apie profesionalius virėjus kalbėjo ji.