DIENOS RECEPTAS
Netradiciniai vištienos maltiniai. Nustebinkite šeimą arba užsukusius svečius. Skanaus!
Reikės:
• 400 g vištienos krūtinėlių,
• kiaušinio,
• 1 arbat. š. šviežių petražolių,
• 1 arbat. š. šviežių krapų,
• 100 g džiovintų pomidorų,
• 100 ml raudonojo sauso vyno,
• žiupsnelio cinamono,
• druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
• 4 cinamonų lazdelių.
Kaip gaminti:
1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Paskui supjaustykite juostelėmis.
2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.
3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
4. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sudėjusi į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas žoleles, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, pagal skonį įberkite šviežių maltų juodųjų pipirų, druskos, žiupsnį cinamono ir švariomis rankomis gerai viską išminkykite.
5. Aliejumi išteptomis rankomis iš mėsos masės formuokite pailgus maltinius. Į kiekvieną (iš galo) įsmeikite po cinamonų lazdelę.
6. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandžiui pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę. Tiekite su šviežiais pomidorais.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI