DIENOS RECEPTAS
Pavasaris – puikus metas prisiminti lietuviškus šaltibarščius. Paskanaukime!
Reikės:
• 500 g obuolių sultyse marinuotų burokėlių,
• 3 kiaušinių,
• 200 g agurkų,
• ryšulėlio krapų ir svogūnų laiškų,
• 1 l kefyro,
• druskos pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.
2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais kubeliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.
3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti pienu ar virintu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.
4. Tiekite su karštomis bulvėmis.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI: