DIENOS RECEPTAS
Patiekalai su varške. Skanu, lengvai virškinama, lengvai paruošiama. Paragaukite!
Produktai:
• 300 g varškės,
• 300 g rikotos,
• 1–1,5 stikl. miltų,
• 2 kiaušiniai,
• 1 arbat. š. nutarkuotų citrinos žievelių,
• 1,5 arbat. š. kepimo miltelių,
• 2 valg. š. cukraus,
• vanilinis cukrus (žiupsnelis),
• druska (žiupsnelis),
• 100 g sviesto.
Kaip gaminti:
1. Varškę pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su rikota, cukrumi, citrinos žievelėmis ir vaniliniu cukrumi.
2. Kiaušinius gerai suplakite ir įmaišykite į varškės masę.
3. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Suberkite į varškę ir užmaišykite tešlą. Ji turi būti tokio tirštumo, kad neliptų prie rankų. Jei tešla išėjo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius apvalius varškėčius.
4. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą kepimo skardą, kad nesiliestų, nes kepami varškėčiai išsipučia. Kiekvieną apšlakstykite lydytu sviestu.
5. Varškėčius kepkite karštoje orkaitėje apie 20 minučių. Tiekite su grietine ir trintomis uogomis.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI: